Politika

STAVLJA SE RAMPA NA BOSANCI Dogodine do Srđa samo vozila s dozvolom! Ostali imaju žičaru

Iduće godine vozilima više neće biti moguće doći do platoa Srđa. Najavljeno je to na sjednici Gradskog vijeća.
-Za iduću godinu ćemo pripremiti da nakon Bosanke više nema auta. Kad ste došli na Bosanku, došli ste na Bosanku i nemate što ići s autom na Srđ. Ima žičara – rekao je gradonačelnik Mato Franković te napomenuo kako se danas brojna taksi vozila, kombiji i mini busevi voze do Srđa cestom koja nije adekvatna, koja je uska i nesigurna.
-Kuda idu? Zarađuju, ok, razumijem da treba zaraditi, ali ne na uštrb svih drugih, a tu prije svega mislim na stanovnike Bosanke čiji je život postao nemoguć. Ionako im je otežana komunikacija, a još im na sve to dođe na stotine taksista, kombija… Istovremeno Grad svakim odlaskom taksi vozila od Bosanke do Srđa gubi novac. Što bi Grad trebao napraviti dvotračnu cesti da džabe dolaze. Ima žičara a na taj način Grad dobiva novac putem koncesije. Zbog svega toga ćemo staviti rampu i zatvoriti cestu. Neće postojati mogućnost odlaska do Srđa, a na podnožju skretanja za Bosanku stavit ćemo i obavijest da je cesta otvorena samo do Bosanke. Nakon toga mogu samo vozila s dozvolom i to samo ljudi koji gore rade jer moraju dolaziti do svog mjesta rada – objasnio je.

 

Pročitajte još

Izbore u susjedstvu kontrolira gotovo četiri tisuće međunarodnih promatrača

Dulist

Mišo Krstičević: ‘I tako punih 13 izgubljenih godina Dobroslavićeva mandata…’

Dulist

Maja Bender privremena ravnateljica Doma ‘Ragusa’, Mihaeli Skurić novi mandat na čelu ZOD-a

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija