Politika

Hotel Šipan službeno je zatvoren, a u njemu borave ljudi! Vlasnici prijavljeni inspekciji

Hotel Šipan službeno je zatvoren, a u njemu borave ljudi! Vlasnici prijavljeni inspekciji

Tko to boravi u Hotelu Šipan, koji je službeno zatvoren već treću sezonu? Pitanje je to kojega je na Gradskom vijeću otvorila HSU-ova vijećnica Olga Muratti.

-Hotel Šipan ne radi treću sezonu čime se nanosi ogromna šteta jer je to bio jedini pokretač turizma i života mjesta. Međutim, svjedočimo kako hotel itekako radi, jer su u njemu neki ljudi, nisu prijavljeni nigdje, ne znamo tko za tim silnim stolovima sjedi, a hotel koristi javnu površinu. Plaća li za to hotel naknadu? – pitala je Muratti te pitala gradonačelnika hoće li upozoriti nadležne inspekcijske službe, ali i Poreznu upravo o boravku većeg broja nepoznatih osoba u hotelu za koje se pretpostavlja da nisu uredno prijavljeni.

-Ovo je veliki problem otoka – rekla je vijećnica.

Gradonačelnik je rekao kako se radi o vrlo neobičnim ljudima koji rade van zakona.

-Ovaj vlasnik se stalno protivi, stalno iskače i radi protivno interesu mjesta, a ne želi niti komercijalno raditi – rekao je gradonačelnik Mato Franković. Također, vlasnik je nelegalno koristio javnu površinu te je komunalno redarstvo izašlo na teren, donijelo rješenje, upozorilo ih te ide uklanjanje stolica.

-Prijavili smo činjenicu da je hotel službeno zatvoren, a da u njemu borave ljude. Hotel ne možete koristiti kao kuću – rekao je gradonačelnik.

Pročitajte još

[IZBORI 2024.] RIKI MILUN, KANDIDAT DOMOVINSKOG POKRETA ‘Građani prvi put imaju za koga glasati’

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Božo Petrov u kampanju ‘ubacio’ svog avatara, ali i poručio: Imamo ogromni problem ovisnosti o kocki među mladima

Dulist

Domovinski pokret: ‘Boli odlazak svakog mladog čovjeka i obitelji iz Hrvatske’

Dulist