Politika

FRANKOVIĆ IZNIO RAČUNICU Prelazak Končića u TUP donosi uštedu od 4 tisuće kuna mjesečno

FRANKOVIĆ IZNIO RAČUNICU Prelazak Končića u TUP donosi uštedu od 4 tisuće kuna mjesečno

Nikoga nismo potjerali iz TUP-a. To je pitanje bilo riješeno još predugovorom o kupnji. Rekao je to gradonačelnik Mato Franković, koji se na TUP osvrnuo zbog pitanja vijećnika Iva Lučića. Lučić je, naime, pitao kad će započeti revizija postojećih ugovora budući da u TUP-u ima i dosta nelegalnih stanara.
Osim otkaza, koji su bili dogovoreni prilikom kupnje društva TUP od strane UTD Raguse, gradonačelnik je otkrio i visinu plaće bivšeg direktora Domouprave Konsuela Končića, koji je prošlog tjedna prešao upravo u TUP.
-Prozvan je Konsuelo Končić budući da je iz Domouprave prešao u TUP, iz jednog u drugo društvo u vlasništvu Grada i radila se od toga mega vijest, a nitko nije pitao kolika mu je bila plaća u Domoupravi. Tamo je imao 12 tisuća kuna, a u TUP-u mu je plaća 8 tisuća kuna – objasnio je Franković. Osvrnuo se i na činjenicu kako TUP nema direktora na plaći jer direktorica TUP-a prima naknadu u UTD Ragusi, ali ne i u TUP-u. Sve to podastro je ne bi li dokazao kako Grad ovdje zapravo štedi. Tome u prilog idu i iznosi koji su se u ožujku te danas izdvajali za plaće u TUP-u.
-Isplaćena bruto plaća u ožujku za 27 zaposlenika iznosila je 216 tisuća bruto II, a u kolovozu za 7 zaposlenika isplaćeno je 60.502 kune, što znači da 70 posto manje trošimo na plaće sada nego u ožujku – objasnio je.

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist