Politika

FRANKOVIĆ NA GRADSKOM VIJEĆU Nikakvi Uskoci se ne raspituju o kupnji dionica Luke Dubrovnik

FRANKOVIĆ NA GRADSKOM VIJEĆU Nikakvi Uskoci se ne raspituju o kupnji dionica Luke Dubrovnik

Gradonačelnik Mato Franković pojasnio je gradskim vijećnicima cijelu situaciju oko kupnje dionica Luke Dubrovnik. O tome ga je pitao predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica koji se, kako je rekao zabrinuo za gradonačelnika radi informacija kako su Uskoci i poskoci u gradu.

-Zanimljivo je kad netko želi nešto iskonstruirati odmah se viče: kriminal, lopovluk! Žalosno je da nitko nije ušao u genezu priče i shvatio što smo napravili u kratkom vremenu. Dionice Luke su bile na prodaju i određene grupacije su bile zainteresirane za njih. Kad sam dobio informaciju da su na prodaju naravno da sam iskazao interes da ih kupi UTD Ragusa kako bi Grad posredno imao većinu u vlasništvu. Nitko nije rekao kako je UTD Ragusa dobro prošla i po dobroj cijeni kupila dionice iako su one ključne i osiguravaju kontrolni paket Gradu da upravlja. Ne, skoncentrirale su se određene grupacije na trezorske dionice – rekao je gradonačelnik.

Također je naglasio kako ne postoji skupo kad se stječe kontrolni paket. Također je objasnio kako je skupština Luke donijela odluku o kupnji trezorskih dionica te da Grad u to vrijeme nije imao većinski paket.

– Nikakvi Uskoci se ne raspituju, a da se raspituju pokazao bih im sve dokumente jer kupoprodaja između dva dionička društva ne može biti nelegitimna već javna i prezentirana – rekao je dalje gradonačelnik te rekao kako se trezorske dionice danas mogu kupiti za najmanje 100 eura više po dionici u odnosu na trenutak kad su kupljene.

-Ako smatrate da ih Luka ne treba imati, predložite Gradskom vijeću i onda će skupština u kojoj imamo većinu donijeti odluku o prodaji tih dionica. Ako mislite da smo mi ili skupština nekoga oštetili, nema problema. Ja sam protiv prodaje obiteljskog srebra, ali ćemo podržati samo neka netko to predloži – zaključio je Franković.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist