Politika

[UŽIVO OD 11:30] S DuListom pratite sjednicu Gradskog vijeća

[UŽIVO OD 11:30] S DuListom pratite sjednicu Gradskog vijeća

Deseta sjednica Gradskog vijeća održava se ovog ponedjeljka od 11:30, iako je prvotno bila najavljena za 11. sati. Pred gradskim će se vijećnicima naći odluke vezane za zaduživanje društva UTD Ragusa za kupnju TUP-a. Sjednica se, podsjetimo, morala održati prije 31. ožujka jer  UTD Ragusa do tog datuma mora izvršiti uplatu za kupnju TUP-a, s obzirom na dane bjanko zadužnice, a Gradsko vijeće dati suglasnost.

Pred vijećnicima se ovog ponedjeljka tako nalazi povijesna odluka o stjecanju visoko vrijedne imovine procijenjene na 18,6 milijuna eura, odnosno gotovo 140 milijuna kuna. Naime, otkupom dionica TUP-a, posredstvom društva UTD Ragusa, Grad Dubrovnik će steći preko 9000 m2 prostora na strateškoj poziciji u Gružu te 17000 m2 u Komolcu.

Tako će se kao prva točka Dnevnog reda naći Prijedlog zaključka o prihvaćanju teksta Pisma namjere u svrhu sklapanja ugovora o kreditu između društva UTD Ragusa d.d. i ERSTE&STEIERMARKISCHE BANK d.d.

Iznos kredita je 10.201.000 eura, a radi se o dugoročnom kreditu čiji je rok i krajnji način nenamjenski. Otplata kredita s kamatnom stopom 1,5 izvšavat će se u 216 mjesečnih rata na rok vraćanja 1. prosinca 2040. godine, navodi se u službenim materijalima sjednice. Instrumenti osiguranja su zadužnica društva, korporativno jamstvo i zadužnica Luke Dubrovnik te hipoteke na nekretninama i to nad Dubravkom i Mimozom, a nakon toga će u zalog ići i nekretnine samom TUP-a.

Nekretnine će Grad Dubrovnik ugovorom o zakupu uzeti u zakup od TUP d.d. po cijeni od 20 eura po metru četvornom za uredske prostorije mjesečno, te 10 eura po metru četvornom za pogonski prostor mjesečno, pa će ukupna mjesečna zakupnina iznositi 26.000 eura mjesečno, navode u pismu namjere. Također se ističe kako je pismo namjere obvezujuće isključivo u slučaju da Banka društvu UTD Ragusa d.d. odobri kredit u svrhu radi koje je pismo namjere dano.

Deseta sjednica ima ukupno pet točaka – gore navedeni Prijedlog zaključka o prihvaćanju teksta Pisma namjere, Prijedlog odluke o zaduživanju UTD Raguse d.d., Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zasnivanje založnog prava na nekretninama UTD Raguse d.d, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o zaduživanju Grada Dubrovnika te Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o zaduživanju Grada Dubrovnika. Sjednicu možete uživo pratiti i na DuListu, a mi ćemo za vas izdvojiti najvažnije trenutke!

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist