Grad

FOTO Na Lapad stanicu stižu pametne klupe

Započeli su radovi na uređenju zelenog parka između Vukovarske ulice i Ulice dr. Ante Starčevića, na dijelu kod raskrižja Lapad stanica, najavili su iz Grada Dubrovnika.

Naime, gradsko komunalno poduzeće Vrtlar rano jutros započeo je radove u sklopu projekta uređenja zelene zone, uklonjeno je nekoliko trulih stabala uz krajnji dio parka prema bivšoj prometnici u Ulici dr. Ante Starčevića, gdje će se zasaditi nova hortikultura. Zeleni dio djelomično će se proširiti, a objekt brze prehrane će biti uklonjen.

U parku će se izraditi staza za šetnju i postaviti nove klupe, od kojih će dio biti „pametne klupe“ na kojima se mogu puniti elektronički uređaji. Započeti su i pripremni radovi za gradnju zelenog otoka s druge strane nekadašnje prometnice kako bi se spriječilo nepropisno prometovanje ovom ulicom.

Cjelovit projekt uključit će i uređenje područja ispred gradskog bazena kako bi se ovaj dio grada ozelenio i hortikulturno povezao s nedavno uređenim parkom Batala i raskrižjem Lapad stanica.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ UZ DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA: Izgubili smo izuzetne ljude, njihov život bio je zalog našeg mira

Dulist

Korak bliže alternativi za vodoopskrbu povijesne jezgre

Dulist

Ivica Cumeljan podijelio svoja iskustva iz Domovinskog rata sa školarcima Mokošice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija