Kultura

DANI EUROPSKE BAŠTINE Frančezarije, Molièrove komedije na dubrovačku

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica, a povodom obilježavanja ovogodišnjih Dana europske baštine čija je glavna tema održivost baštine, u četvrtka, 22. rujna s početkom u 18 sati u Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik (Cvijete Zuzorić 4, III.kat) Mariela Marković, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti održat će predavanje na temu frančezarija – “Molièrove komedije na dubrovačku”.

Na predavanju će se govoriti o definiciji frančezarija, o njihovu značaju na kulturni život Dubrovnika u 18. stoljeću, kako su se prevodile, odnosno prerađivale Molierove komedije na dubrovački te kako su se prilagođavale aktualnim društvenim prilikama.

Mariela Marković je profesorica Hrvatskoga jezika u Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik, lektorica za hrvatski jezik kao strani jezik. Surađuje s različitim udrugama i institucijama koje se bavi kulturnim, književnim životom Dubrovnika i radom s mladima.

Pročitajte još

DESETLJEĆE PUTOVANJA, GUŽVI, ŽIVOTA… ‘Autići’ Josipa Ivanovića predstavljeni mostarskoj publici

Dulist

IZLOŽBA U RUPAMA Do kraja listopada uživajte u arheološkoj baštini Irske

Dulist

PROF. DR. SC. NADA GRUJIĆ ‘Nama nije jasno koliko su dubrovački ljetnikovci vani poznati kao fenomen’

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija