Aktualno

Četiri godine od tragedije u Koločepskom kanalu

Četiri godine prošle su od teške pomorske nesreće u Koločepskom kanalu, u kojoj je život izgubilo pet osoba, a dvije se još vode kao nestale.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u večernjim satima 25. travnja u Koločepskom kanalu, pri čemu je došlo do sudara broda Lučke kapetanije ‘Danče’, koji je prvenstveno namijenjen traganju i spašavanju na moru i gumenjaka, brodice za prijevoz putnika oznake ‘690 DB’. Te večeri u 20.50 sati brod ‘Danče’ isplovio je iz ACI marine Dubrovnik te zaplovio Koločepskim kanalom prema luci Sobra na izvršenje zatraženog hitnog medicinskog prijevoza s otoka za Dubrovnik. Na brodu su se nalazila tri člana posade.

Oko 21.00 sat brodica oznake ‘690 DB’ isplovila je iz uvale Pakljena prema uvali i mjestu Brsečine na obali. Na brodici se tijekom plovidbe nalazio jedan član posade i osam putnika. Iznenada, u 21.20 sati, u Koločepskom kanalu došlo je do sudara Danača i gumenjaka.

Od posljedica sudara pet osoba smrtno je stradalo; voditelj brodice i četiri putnika s brodice, jedna osoba je lakše, a jedna osoba teže ozlijeđena, obje putnici i istovremeno jedine preživjele osobe na brodici, dok se dvije osobe, također putnici s brodice, još smatraju nestalima. Na brodu ‘Danče’ nije bilo smrtno stradalih ili ozlijeđenih osoba.

Pročitajte još

TURISTIČKI SEKTOR ZABRINUT Za ‘špicu’ nema straha, ali predsezona nam ovisi o razini procijepljenosti

Iva Dedo

POVIJESNI TRENUTAK Nakon 1277 dana završena je izgradnja Pelješkog mosta!

Dulist

OD PONEDJELJKA Na ovim parkiralištima Sanitata nećete moći parkirati zbog snimanja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija