Koronavirus u Hrvatskoj

Božo Lasić: ‘Očekujemo početak smirivanja stanja u danima pred nama’

Božo Lasić: 'Očekujemo početak smirivanja stanja u danima pred nama'

U Općini Konavle i dalje na snazi ostaju restriktivne mjere borbe protiv pandemije COVID-19 od ovog ponedjeljka, ponovio je načelnik Općine Konavle Božo Lasić na svom Facebooku. Tarace kafića neće primati goste, treninzi se i dalje ne mogu održavati, ističe. Rekao je i da se očekuje smirivanje stanja.
.Želim iskoristiti i ovu priliku i još jednom naglasiti kako ove mjere nisu nešto što želimo, već su nešto što moramo provesti. Kako smo čuli prije par dana rapidan rast kakav smo imali je bez presedana u ovih godinu dana bitke s virusom. U razgovoru s dr. Matom Lakićem želim naglasiti ipak kako je pozitivna činjenica da se 14-dnevna kumulativna incidencija polako stabilizira i u danima pred nama očekujemo početak smirivanja stanja – naglasio je i dodao:

-Svi mi sudionici javnog života, od Stožera, župana, ZZJZ, mene kao načelnika, radimo maksimalno da kod nas stigne što je više moguće doza cjepiva, jedinog definitivnog alata kojeg imamo na raspolaganju u ovoj egzistencijalnoj borbi. Molim naše ugostitelje, radnike, svekoliko pučanstvo na razumijevanje i odgovornost. Mislite na druge, ali mislite i na sebe. Pridonesite koliko možete stabilnoj epidemiološkoj slici kako bi mogli osigurati zdravlje svih nas, ali i pripremiti turističku sezonu od koje svi živimo. Iza nas je burna i teška godina suživota s ovim virusom, ali smo preživjeli i gore i izašli jači. I ovaj put ćemo – istaknuo je.

Božo Lasić: 'Očekujemo početak smirivanja stanja u danima pred nama'

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist