Koronavirus u Hrvatskoj

Novih 66 slučajeva zaraze koronavirusom u županiji, hospitalizirane 43 osobe

Novih 66 slučajeva zaraze koronavirusom u županiji, hospitalizirane 43 osobe

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 66 novih slučajeva zaraze koronavirusom (18 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 28 osoba iz Konavala, 26 iz Dubrovnika, deset iz Župe dubrovačke te po jednoj iz Orebića i Stona. Ukupno je zaraženo 29 muških i 37 ženskih osoba, a 39 osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je 621 aktivni slučaj od čega na području od Stona do Konavala njih 562 (Dubrovnik 246, Konavle 222, Župa dubrovačka 77, Ston šest, Dubrovačko Primorje 11).

Izliječene su 32 osobe: 15 iz Konavala, devet iz Dubrovnika, pet iz Župe dubrovačke, po jedna iz Dubrovačkog primorja i Slivnog te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 248 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 44 789 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirane su 43 osobe pozitivne na koronavirus. Pet pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih su četiri na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1470 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije (sva tri kršenja mjere utvrđena na granici). Od početka pandemije zabilježeno je 397 kršenja mjere samoizolacije.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist