Koronavirus u Hrvatskoj

Bolnica dobila novi respirator koji će sutra biti pušten u upotrebu

Bolnica dobila novi respirator koji će sutra biti pušten u upotrebu

U Opću bolnicu Dubrovnik stigao je novi respirator. Rekao je to na konferenciji za medije dr. Marijo Bekić, ravnatelj Opć bolnice Dubrovnik. Respirator još nije pušten u upotrebu, a u srijedu popodne očekuje se njegovo tehničko testiranje. Kako je objasnio dr. Bekić, on je naručen u ‘mirnodopskom’ razdoblju još u siječnju sukladno planiranim mjerama opremanja bolnice iz decentraliziranih
sredstava Dubrovačko-neretvanske županije. Ostali su, rekao je na putu, i očekuju se vrlo brzo.
Inače, pacijenti pozitivni na COVID-19 iz naše bolnice, a koji su na respiratoru, mahom su starije osobe, prosječne dobi od 75 godina. Tri pacijenta koja su prebačena za respiratorni centar KBC-a Split nepromijenjenog su stanja, a u jedinici intenzivnog liječenja u Dubrovniku još su dva pacijenta na respiratoru, ali nisu intubirani. Jedan od njih je pozitivan na COVID-19, a za drugu se osobu nalazi očekuje poslijepodne.

Inače, kako je prošlog tjedna za DuList izjavio dr. Marijo Bekić, Opća bolnica Dubrovnik do danas je imaladeset respiratora stacionarnih, šest mobilnih i deset uređaja za anesteziju, koji se također za prvu ruku mogu koristiti za potrebe respiracije.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist