Drugi po redu Good Food Festival Dubrovnik je završen! Tjekom četiri dana održano je sedamnaest različitih događanja, a sve uz sudjelovanje 3 hotela, 5 wine barova i 28 restorana iz cijelog grada. Svi programi bili su izvrsno posjećeni, dok su naši gosti bili izuzetno zadovoljni, javljaju iz Turistčke zajednice grada Dubrovnika.
– Turistička zajednica ovim putem zahvaljuje svim sudionicima i posjetiteljima Good Food Festivala 2015., a odmah najavljujemo i treće izdanje ove iznimno uspješne feste za dogodine – sljedeći Good Food Festival održat će se od 20. do 23. listopada 2016.
Četiri dana programa, probrane namirnice, nagrađena vina, gostujuće kuhinje, poznati hrvatski i inozemni chefovi, ostvarili su program koji je istovremeno bio i kreativan, poticajan i suvremen, ali i sa snažnim osloncem na dubrovačku gastronomsku tradiciju. Pripremanje specijaliteta tipičnih za naše podneblje, kušanje regionalnih vina, kulinarske radionice, i programi poput „Večere s poznatim chefom“, radionice pripremanja dubrovačkih gulozeca, posebni jelovnici u dubrovačkim restoranima, „Eat&Walk“ gastro ture, „Sweeth tooth map“ – mapa za sladokusce, prezentacija turističke ponude i gastronomije španjolskog grada Gijon u Hotelu Lapad i slovenskog Bleda, filmski naslovi u dubrovačkim kinima – Good food Festival je i u svom drugom izdanju pokazao kako Dubrovnik i Dubrovčani žive s ovim događajem, koji je i izvrstan mamac za inozemne turiste, o čemu će posvjedočiti i šesnaest novinara koje smo ugostili za vrijeme trajanja festivala u Dubrovniku.
Na tradicionalnoj humanitarnoj „Dubrovačkoj trpezi“ čiji je prihod usmjeren Centru za ranu intervenciju pri školi za djecu s posebnim potrebama Osnovne škole Marina Držića od prodaje bonova za hranu i piće prikupljeno je 50.885,00 kn, zahvaljujući sudionicima Bistro Teatar (iza Sv. Vlaha), U.O. Kopun, Konoba Penatur, Buffet Škola, CELE gourmet & bar, Trattoria Tezoro, Restoran Proto i caffee bar Orlando, Taj Mahal, Konoba Moskar, Buffet Kamenice, Restoran Mimoza, Pizzeria Castro, Ragusa 2, Taverna Otto i Paparazzo Steakhouse, Restoran Nautika i Gradska kavana, Agroturizam Konavle, Restaurant Posat, Steakhouse Domino, PUPICA, Pekara Pogača-Babin kuk, te Turistička i ugostiteljska škola. Hoteli koji su sudjelovali bili su Importanne Hotels&Resort, Hoteli Maestral, Hoteli Plat, Hotel Rixos Libertas, Grand hotel Park, Hotel Hilton Imperial Dubrovnik, Jadranski luksuzni hoteli, Dubrovnik Riviera Hotels, Valamar Riviera-Dubrovnik Babin Kuk, Hotel The Pucić-Palace, Hotel Lapad, Hotel Petka, Hotel Villa Dubrovnik, te Hotel Lero.
Tijekom sva četiri dana služili su se posebni meniji po promotivnoj cijeni od 100 kn u dvadeset i osam dubrovačkih restorana – Amfora, BanjeBeach, Oyster&Sushi Bota, Chihuahua, Culto, Dalmatino, Domino, Eden, Gusta me, Klarisa, Kopun, Mimoza, Moskar, Nishta, Orsan, Pantarul, Poklisar, Pupo, Ragusa2, Riva Gravossa, Rozario, Sebastian, Shizuku, Stara loza, Taj Mahal (grad i Lero), Tezoro, Spaghetteria Toni a u pet vinskih barova (Razonoda, D’Vino, Grabovac, Matuško i Škar) posjetitelji su kušati lokalna i regionalna vina uz posebnu ponudu i raznovrsne slatke i slane zagriske.
Na Brsaljama je uspješno održan Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda uz sudjelovanje desetak proizvođača iz Hrvatske i raznoliku ponudu, radionice izrade tradicionalnih slastica u Deši, radionice „Od vrta do stola“ dubrovačke razvojne agencije DURA, agencija „Dubrovnik Story“ radila je prigodne gastro-ture „Dubrovnik na pjatu“, dok se zahvaljujući suradnji s Kinematografima Dubrovnik premijerno prikazao film Burnt – Paklena kuhinja, nastavljena su Slatka popodneva u Imperialu, održana Tvornica slastica Lucije Tomašić, prezentacija pripreme mesa, terina i patea Marine Žibert Ercegović. Dom Marina Držića bio je domaćin prezentacije mini-kuharice „Dubrovnik – s okusom prošlosti“ autora Josipa Žuvele, a festival je završio popodnevnim druženjem uz čaj, sponzorskim programom hotela Rixos Libertas.