DuList IN

FOTO Osim pametnih đaka, Gimnazija i Pomorsko tehnička škola bogatije i za ‘pametnu učionicu’!

Gimnazija Dubrovnik i Pomorsko-tehnička škola, osim pametnih đaka, od nedavno su bogatije i za ‘pametne učionice’.

Donacijom Excelsa nekretnina u vrijednosti 250 tisuća kuna, te uz pomoć Dubrovačko neretvanske županije, projekt je brzo implementiran u nastavu, te je srednjoškolcima omogućio brže, lakše i jednostavnije, a time i zanimljivije učenje i praćenje nastave. I mi smo danas bili na predstavljanju ‘pametne ploče’, a evo što smo saznali…

skola-gimnazija-pametna-ucionica0023

– Ovakva učionica omogućuje kvalitetniju dostupnost nastavnog sadržaja za naše učenike, te jednostavnije učenje, a samim time i veću motivaciju – kazala je ravnateljica Gimnazije Dubrovnik, Katarina Tolja, zahvalivši se donatorima i Županiji, dok je profesorica engleskog jezika Lukrecija Prcela iz Pomorsko tehničke škole Dubrovnik pak dodala:
-iznimno nam je drago što se ulaže u budućnost naše djece. Uz opremanje učionice, dio donacije potrošili smo na osuvremenjavanje naše radionice, te smo kupili stroj koji će koristiti učenicima brodostrojarskih, računalno tehničkih i elektrotehničkih predmeta. Ono što nam je bilo izuzetno zanimljivo jest mogućnost korištenja ploče u mnogim predmetima. To je ono što nas veseli i pružit će nam uvid u moderne tehnologije i moderan pristup nastavi. Hvala u ime škole i profesora – kazala je među ostalim Prcela.

skola-gimnazija-pametna-ucionica0018

-Generalno smo odlučili kako ćemo donacije davati u svrhu obrazovanja i zdravstva, a kako smo prošle godine za donaciju izabrali OB Dubrovnik, ove godine se kao logično nametnulo obrazovanje – kazao je Anto Rusković, direktor Excelsa nekretnina.

– Pritom bih se zahvalio Dubrovačko neretvanskoj županiji, te gosparu Dobroslaviću i pročelnici za kulturu, obrazovanje i šport Marijeti Hladilo, što su to brzo prepoznali, kao i ravnateljima škola, gospođi Katarini Tolja i gosparu Antoniu Lučiću na iznimnoj suradnji – kazao je Rusković.

skola-gimnazija-pametna-ucionica0030

Prije prezentacije rada, prisutnima se obratio i župan Nikola Dobroslavić, istaknuvši kako se radi o lijepoj prigodi, te se zahvalivši donatoru na donaciji vrijednoj 250 tisuća kuna.

-Danas je utrka na međunarodnom tržištu nezamisliva bez kvalitete, znanja, konkurentnosti, a to se dobiva obrazovanjem, a kvalitetno obrazovanje opet je nezamislivo bez sredstava kao što je ovakva radionica. U Županiji imamo četiri ovakve učionice koje imaju ovakve učionice, a radili smo i napravili veliki rezultat na području e-dnevnika, te ga sad imaju sve srednje škole, te 35 od 40 osnovnih škola. Ljudi su spremni i sposobni ići ukorak s vremenom, mislim na nastavnike, osoblje škola, prosvjetare, ali naravno i same učenike. Ovo je dobar korak i veselimo se ovakvim koracima i ubuduće – kazao je župan, zaključivši uz zahvalu svima koji su prepoznali projekt.

Projekt, ‘pametnu ploču’, odnosno ‘Prestigio Education Solution’ predstavio je u ime izdavača Petar Poljak, istaknuvši sve karakteristike ovog korisnog školskog alata, te njegovu implementaciju u školski sustav, kazavši kako su one postavljene u nekoliko škola i jedan fakultet u Hrvatskoj, dok su profesori demonstrirali kako se zapravo – radi na njima.

MNJ/ZP

Pročitajte još

Filmske minute u Radeljeviću, drive-in kino oduševilo Dubrovčane

Dulist

[FOTOGALERIJA] Jugo u gradu kroz objektiv našeg Zvone

Predstavljen proračun Općine Župa dubrovačka za 2021. ‘težak’ 47 milijuna kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija