Sport

ADRIJAN MICEVSKI U Squareu igram futsal života!

ADRIJAN MICEVSKI U Squareu igram futsal života!

Jako volim Dubrovnik i Square, a ujedno se i sjajno slažem s igračima, posebno onima s kojima sam igrao prije tri godine, kad sam prvi put bio ovdje. Još malo moram poraditi na mom hrvatskom, ali ionako se najbolje izražavam na terenu, a navijači to prepoznaju i znaju cijeniti – ističe za Dulist makedonski futsal reprezentativac Adrijan Micevski, koji se nakon tri godine izbivanja vratio u ‘staro jato’, u redove dubrovačkog malonogometnog prvoligaša MNK Squarea.

U sezoni 2013./2014. Micevski je bio najbolji strijelac kluba s ukupno 17 pogodaka, od čega 12 u prvenstvu te 5 u kupu. Dubrovačka publika ga je brzo zavoljela, jer je već tada, kao 21-godišnjak, pokazivao izniman talent, borbenost i znanje. Danas, tri godine kasnije, vratio se na ‘mjesto zločina’, kako bi opet bio predvodnik dubrovačkih futsal trupa.

I već na prvoj utakmici pred domaćom publikom sjajni 24-godišnjak oduševio je Dubrovčane. U pobjedu nad Osijekom 4:0 u 3. kolu 1. HMNL makedonski as ugradio je pogodak za 1:0 te asistenciju za 4:0. ‘Makedonac leti na terenu’ bio je najčešći komentar među navijačima, koji su iz prve ruke mogli svjedočiti kako ‘grize’ Micevski. Ljevonogi i brzi napadač snažnog udarca i čvrstog duela u obrani ‘zavrtio je glavom’ navijačima, a mnoge ljubitelje futsala u Dubrovniku vrlo vjerojatno nagnao na hodočašće u Gospino polje u idućim utakmicama.

Protiv Osijeka ste zabili te asistirali za lijepih 4:0. Kako gledate na taj meč?
Morali smo dobiti tu utakmicu, najprije zbog psihičkog stanja ekipe, a potom i zbog našeg rezultatskog plana. Izgubili smo kod Uspinjače i tu smo utakmicu zaista loše odigrali. Mislim da će ove sezone kod kuće pred svojim navijačima Square puno pobjeđivati.

Prije tri godine bili ste najbolji strijelac kluba. Danas ste stariji, iskusniji. Očekujete li ponoviti taj uspjeh?
Trenutno igram moj najbolji futsal. Ovo su moji najbolji trenuci i mislim da sam taktički i fizički dosta spremniji nego prije tri godine. Uz to, odlično surađujem s mojim suigračima. Ipak, najveću ulogu ima moje iskustvo u nacionalnom dresu, kao i utakmice za Željezarec u Ligi prvaka kroz nekoliko sezona. To iskustvo nastojim prenijeti na svoje suigrače.

Razlika u odnosu na sezonu 2013./2014. je što sad surađujete s novim trenerom Marinkom Mavrovićem. Možete li to usporediti?
Velika je razlika u pristupu. Danas mi je puno lakše igrati jer većina igrača igra pravi, moderni futsal. Kad sam prvi put bio ovdje nije bilo dovoljno kvalitetnih treninga. Mogu samo pohvaliti rad trenera Mavrovića, jer se radi vrlo profesionalno.

U prošloj sezoni nastupali ste za ciparsku Omoniu. Kakvo ste iskustvo dobili igrajući na Cipru?
Klub jako dobro stoji financijski i organizacijski, ali su slabi u trenerskom kadru, jer nemaju puno znanja. Puno novaca se ulaže u jaka pojačanja, ali treninzi su jako loši.

Svi koji su upućeni u hrvatski futsal smatraju kako je FC Nacional prvi favorit za osvajanje prvenstva. Pojačali su se i po imenima su super-momčad. Tko se s njima može upustiti u borbu za titulu?
Što se tiče pojačanja nisu pogriješili, ali su učinili grešku što su pustili Luketina. Oni su svakako favorit, i igrački i financijski. Uz to nastupaju i u Ligi prvaka, gdje mogu ostvariti dobar rezultat u Elitnoj skupini. Što se tiče prvenstva, mislim da nemaju konkurenciju.

Po tome je ovosezonski vrh za Square drugo mjesto?
Mi se nikad ne predajemo i uvijek idemo na pobjedu. Realno će te utakmice biti jako teške. Ali uvijek kad igramo protiv Nacionala odigramo dobro i s njima imamo pozitivan rezultat. Mogu reći da nam odgovaraju. Što se tiče ciljeva, mislim da imamo kvalitetu za plasman u play-off, a potom da ostvarimo dobar rezultat.

Idući protivnik je Vrgorac  (petak 21. listopada u 19 sati), a potom slijedi odgođena utakmica protiv Solina, obje u Gospinom polju. Što dubrovačka publika, ljubitelji futsala i navijači Squarea mogu očekivati od tih utakmica?
Sad razmišljamo i pripremamo se za Vrgorac i mislim da će se publika još jednom veseliti našem uspjehu i još jednoj pobjedi.

Pročitajte još

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist