Koronavirus u Hrvatskoj

ŽUPANIJSKI STOŽER ‘Žena zaražena koronavirusom u izolaciji je, nije slobodno šetala po bolnici’

ŽUPANIJSKI STOŽER 'Žena zaražena koronavirusom u izolaciji je, nije slobodno šetala po bolnici'

Spremačica iz Zračne luke Dubrovnik, prva oboljela od koronavirusa u Dubrovniku, od trenutka kada je ušla u bolnicu cijelo je vrijeme u izolaciji – potvrdio je to glasnogovornik županijskog Stožera civilne zaštite Nikša Miletić.

-U bolnici je trenutno pet pacijenata u izolaciji te su odijeljeni, nema govora o interakciji s drugim pacijentima. Nije točno da je pacijentica šetala po bonici, jedino kada je napustila sobu bilo je kada su je odveli na rentgen i tada je išla u pratnji zdravstvenih radnika – rekao je Miletić te pojasnio po kojem se protokolu postupalo prema zaraženoj ženi.

-Od trenutka kada je u subotu ušla u bolnicu, nije bilo sumnje na koronavirus jer prema smjernicama Nacionalnog stožera i Ministarstva zdravstva za to nije bilo indikacija. Prema njoj nije u tom trenutku bilo postupano prema COVID – 19 protokolu, ali zdravstveno osoblje je iz svojih mjera radilo oko nje sa zaštitnom opremom. Poduzete su sve potrebne mjere, a s obzirom na njezino blago pogoršanje kliničke slike od trenutka kad je primjena, izabrana je kao jedan od tri pacijenta čiji će se uzorak nasumično poslati na analizu da se utvrdi je li riječ o koronavirusu i nažalost potvrdilo se da jest – zaključio je Miletić.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist