Koronavirus u Hrvatskoj

STOŽER O ZARAŽENIM MATURANTIMA ‘Učenici su se zarazili izvan naše županije’

STOŽER O ZARAŽENIM MATURANTIMA 'Učenici su se zarazili izvan naše županije'
Na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite RH rečeno je kako ‘postoji nova situacija’, a to je maturalno putovanje u Dubrovačkoj-neretvanskoj županiji. Istaknuto je, naime, kako je oboljelo dvoje maturanata iz Zagreba. Iz županijskog stožera civilne zaštite ističu da je ‘točna informacija kako je jedna zaražena osoba na području naše županije, točnije Župe dubrovačke, učenica jedne srednje škole iz Zagreba na maturalnom putovanju’.
-Zasad imamo jednu pozitivnu osobu i jednu granično pozitivnu kojoj se ponavlja nalaz te još jednu osobu sa simptomima koju smo danas testirali. Za sutra imamo još dvije osobe sa simptomima za testiranje. Spomenuti učenici su se zarazili izvan naše županije – naglašavaju iz Stožera.
Podsjetimo, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije ženske osobe i jednoj muškoj osobi iz Dubrovnika koji su kontakti prethodno poznatog slučaja, 6 muških osoba iz Metkovića (od kojih su 4 kontakti ranijih slučajeva), jednoj ženskoj osobi iz Metkovića također kontaktu ranijeg slučaja. Zaražena je i jedna muška osoba iz Vela Luke, te jedna osoba s prebivalištem u Zagrebu koja je trenutno na području Župe dubrovačke.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist