Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 13 novozaraženih, među njima četvero Dubrovčana

U županiji 13 novozaraženih, među njima četvero Dubrovčana

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o četiri muške osobe iz Dubrovnika od kojih su dvoje kontakti, a jedan se zarazio izvan naše županije. Zaražena je i jedna ženska (kontakt) i jedna muška osoba iz Župe dubrovačke, jedna muška osoba iz Korčule, jedna ženska osoba iz Ploča koja se najvjerojatnije zarazila u Crnoj Gori.

COVID-19 pozitivna je i po jedna ženska osoba iz Metkovića i Dubrovačkog primorja, dvije ženske osobe koje imaju prebivalište u Zagrebu, ali se trenutno nalaze u Župi dubrovačkoj te jedan državljanin SAD-a koji je trenutno u Dubrovniku. Izliječeno je 5 osoba – 3 iz Dubrovnika, 1 iz Ploča te 1 iz Metkovića.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 9 osoba pozitivnih na koronavirus, a od početka pandemije na analizu je poslano 9221 uzoraka.

U samoizolaciji se nalaze 403 osobe, a u posljednja 24 sata nisu utvrđeni slučajevi kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 62 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist