Županija

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Jerković o Thermotherapiji: ‘Župane, vjerujem da ne lažete, ali očito nemate sve informacije’

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Jerković o Thermotherapiji: 'Župane, vjerujem da ne lažete, ali očito nemate sve informacije'

U podne je počela deseta sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Nakon vijećnićkih pitanja, pred vjećnicima je dnevni red od 52 točke. Zasigurno će najveću raspravu izazvati peta točka, a to je Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu Župana Dubrovačko-neretvanske županije za prvo polugodište 2022. godine. Na samom početku sjednice, jednoglasno je prihvaćen dnevni red. Uz jedan suzdržan glas, prihvaćen je zapisnik 9. sjednice Županijske skupštine.

Vijećnićka pitanja 

Vijećnik Pero Jerković (HDZ) postavio je pitanje županu vezano za stanje u Thermoterapiji jer, kako je istaknuo, tamo se ništa nije promijenilo. U svom odgovoru župan Dobroslavić između ostaloga je rekao kako postoje određeni nesporazumi između zaposlenica i ravnateljice, no izrazio je zadovoljstvo budući da nije bilo nikakvih prigovora na kvalitetu usluga za korisnike. Istaknuo je i kako su postojale poteškoće u isplati prekovremenih sati jer se nije mogao pronaći odgovarajući broj osoblja pa se išlo na prekovremeni rad sestara. Svi prekovremeni sati, naglasio je župan, su isplaćeni. Ponovio je kako u Thermoterapiji postoji nerazumijevanje ravnateljice i zaposlenica te da je bilo zahtjeva o razrješenju ravnateljice.

-Nisam zadovoljan odgovorom vezano za Thermoterapiju. Bojim se da nemate ni sada informacije. Ja na tjednoj bazi dobivam informacije. Radnice i dalje rade izvan svojih satnica. Vjerujem da ne lažete, ali očito da nemate sve informacije – rekao je Pero Jerković (MOST).

Koliko je uvođenje dodatnog trajekta pomoglo na području Orebića i Korčule, pitao je Petar Prizmić (HDZ).
-Doista smo imali pojačani promet na Pelješcu i na trajektnoj vezi Orebić-Dominče. Pokazalo se da je to slijed izgradnje Pelješkog mosta koji je olakšao pristup našim turistima te sugrađanima. Pokazala se potreba za uređenjem prometa na vezi Orebić-Dominče. Uveden je među ostalim novi, veći trajekt i dodatni trajekt čime su riješeni prometni čepovi. Vjerujem da ćemo u potpunosti riješiti čepove kad izgradimo nove trajektne luke – kazao je.

Nikola Duper (SJG) pitao je župana kako misli riješiti status pomoćnika u nastavi te je istaknuo brojne probleme koje se tiču ove teme, a među ostalim se radi o – satnici. Pitao je i što se može napraviti za bolju skrb o nemoćnima i starijima.

-Pomoćnici nisu odgovarajuće plaćeni. Ljudi se žrtvuju za te manjkave uvjete koji se na tom području primjenjuju. Slažemo se da bi trebalo biti više. Mi u proračunu nemamo mjesta za tu intervenciju. Pitali smo ministarstvo može li se nešto napraviti s državne razine. Očito je da je taj problem jednak u drugim županijama. Bilo bi dobro da ministarstvo riješi to jednako za sva područja. Ako ne, mi ćemo pokušati intervenirati. Nije nemoguće, ali moramo ocijeniti što nam je prioritet u odnosu na sve što financiramo iz proračuna. Učinit ćemo što možemo da se to izmijeni na bolje, no ne možemo sada jer imamo ograničenja u proračunu – kazao je Dobroslavić. Predložio je i da se porazgovara o temi bolje skrbi o nemoćnima i starijima. ‘Zvat ćemo vas na sastanak’, rekao je župan.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist