Županija

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Nikola Hajdić: ‘Natječaj za direktora turističke zajednice nije tehnički pregled vozila’

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Nikola Hajdić: 'Natječaj za direktora turističke zajednice nije tehnički pregled vozila'

U podne je počela deseta sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Nakon vijećnićkih pitanja, pred vjećnicima je dnevni red od 52 točke. Zasigurno će najveću raspravu izazvati peta točka, a to je Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu Župana Dubrovačko-neretvanske županije za prvo polugodište 2022. godine. Na samom početku sjednice, jednoglasno je prihvaćen dnevni red. Uz jedan suzdržan glas, prihvaćen je zapisnik 9. sjednice Županijske skupštine.

Vijećnićka pitanja
Ante Damić (HDZ) postavio je pitanje o Centru za gospodarenje otpadom. ‘Svjedočili smo potpisivanju ugovora. Znači li potpisivanje završnog dokumenta, i prvi korak u gradnji centra?’, kazao je. Damić je pitao i za detalje o Centru za djecu s poteškoćama u razvoju u Metkoviću. Treće pitanje se odnosilo Vilu Čingriju i završetak obnove, a pitao je i kad bi se trebala završiti renovacija Turističke i ugostiteljske škole.

-Centar za gospodarenje otpadom vrijedi 400 milijuna kuna. Rok za projektiranje i izvođenje radova je 3 godine. Potpisivanje ugovora je korak u završetak tog projekta. Za tri godine bismo trebali imati gotov centar u Lučinom razdolju. Završit ćemo noćnu moru koja nam visi nad glavama – rekao je Dobroslavić koji vjeruje da će zajednica ponuditelja izvršiti sve svoje obveze.

-Nećemo dopustiti da se ni u kojem dijelu odstupi iz projekta, a posebno po pitanju zaštite okoliša jer dijelimo sa svima mišljenje da je cijelo naše područje županije koje je krško područje – kazao je.

Centar za djecu s poteškoćama
-Pomagat će se djeci koja imaju poteškoće u razvoju. Činjenica je da imamo puno takve djece. Imamo udrugu ruka prijatelja koja se dosad bavila pomoći kategorijama stanovništva, posebno najmlađima, koji imaju određene potrebe. Oni će poslovati u tom prostoru. Radi se o intervenciji koja će koštati između tri i četiri milijuna kuna. Županija će osigurati dio sredstava, dok će ostatak sredstava osigurati država i Grad Metković – rekao je.

Vila Čingrija
-Sve tri intervencije su dio ili segmenti ukupnog projekta Centra kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu. Ugovor s izvođačem radova je potpisan za Vilu Čingriju i ne očekujemo poteškoće. Drugi segment je Garište. Za nju smo već prije odabrali izvođača radova. Ovih dana započinju radovi na Garištu. Treći segment je Turistička i ugostiteljska škola. Ona je proizvela jednu potrebu za izmijestimo učenike iz same zgrade škole da bi se radovi mogli neometano izvršiti. Pokušali smo obnavljati zgradu i držati učenike u školi, no to je produljivalo radove. Dali smo izvođaču radova rok do drugog polugodišta. Jedina mogućnost koja se nudila je OŠ Župa dubrovačka. Osigurali smo prijevoz učenicima – rekao je među ostalim župan.

Nikola Hajdić (SDP) među ostalim je pitao o natječaju za direktora Turističke zajednice DNŽ.

-Na prvom natječaju osoba nije prošla, na drugom nije. No, interesira me što se promijenilo u tih nekoliko dana da čovjek odjednom zadovoljava natječaj – rekao je Hajdić.

Župan Nikola Dobroslavić, kao predsjednik Turističke zajednice DNŽ, istaknuo je kako je na prvoj sjednici nije izabran nijedan kandidat, nije dobio dovoljan broj glasova.

-Bio je i drugi natječaj. Odlučivanje je bilo tajno. Što se tiče izbora direktora, tu nemam što dodati – rekao je. Također, Hajdić je pitao u koju kategoriju spada cesta magistrala – Bosanka. Dobroslavić je rekao da će se o tom pitanju kasnije izjasniti.

Hajdić je rekao da nije zadovoljan odgovorima.

-Natječaj za direktora TZ DNŽ nije tehnički pregled vozila. Valjda se bira na nekom programu. Sve mi je jasno kako, samo sam htio potvrditi – dodao je.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist