Županija

ŽUPAN O ZRAČNOJ LUCI TREBINJE ‘Zadnji put je Srbija na granici bila s Užičkim korpusom. Ne želimo reprize’

ŽUPAN O ZRAČNOJ LUCI TREBINJE 'Zadnji put je Srbija na granici bila s Užičkim korpusom. Ne želimo reprize'

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je gradnja zračne luke Trebinje ne samo ekološko već i sigurnosno pitanje. Rekao je to na sjednici Županijske skupštine, u odgovoru na pitanje vijećnika Marka Mujana.
– Nije nam drago da Republika Srbija gradi na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske zračnu luku i to da gradi zračnu luku za koju se tvrdi da će imati veću pistu od one u Dubrovniku i Zagrebu. Ne znam za koga se gradi. Zadnji put kad je Republika Srbija bila na granici, bila je s Užičkim korpusom. Ne želimo reprize niti ćemo ih dopustiti. To mora država potaknuti. Naš je stav: gradite i radite što mislite da vam treba, ali ne smijete nas ugrožavati – poručuje Dobroslavić.
Istaknuo je kako se Županija usprotivila izgradnji ove zračne luke jer ona predstavlja ugrozu za našu županiju budući da se planira graditi na 8 kilometara uzvodno od izvorišta Omble.
-Ne želimo se miješati u to što naši susjedi žele raditi ili ne, to je njihov rizik i poduzetnička logika, osim u slučaju kad su ugroza za našu županiju. U ovom slučaju jesu – rekao je župan te istaknuo kako su se Vlada RH i nadležna ministarstva obratila tijelima BiH. Tražilo se ono što se može tražiti po međunarodnim propisima, a to je da se projekt mora usuglasiti sa susjedima. Iz BiH je pak rečeno kako će se strogo primijeniti ESPO konvencija.
 

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist