Županija

ŽUPAN O ZRAČNOJ LUCI TREBINJE ‘Zadnji put je Srbija na granici bila s Užičkim korpusom. Ne želimo reprize’

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je gradnja zračne luke Trebinje ne samo ekološko već i sigurnosno pitanje. Rekao je to na sjednici Županijske skupštine, u odgovoru na pitanje vijećnika Marka Mujana.
– Nije nam drago da Republika Srbija gradi na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske zračnu luku i to da gradi zračnu luku za koju se tvrdi da će imati veću pistu od one u Dubrovniku i Zagrebu. Ne znam za koga se gradi. Zadnji put kad je Republika Srbija bila na granici, bila je s Užičkim korpusom. Ne želimo reprize niti ćemo ih dopustiti. To mora država potaknuti. Naš je stav: gradite i radite što mislite da vam treba, ali ne smijete nas ugrožavati – poručuje Dobroslavić.
Istaknuo je kako se Županija usprotivila izgradnji ove zračne luke jer ona predstavlja ugrozu za našu županiju budući da se planira graditi na 8 kilometara uzvodno od izvorišta Omble.
-Ne želimo se miješati u to što naši susjedi žele raditi ili ne, to je njihov rizik i poduzetnička logika, osim u slučaju kad su ugroza za našu županiju. U ovom slučaju jesu – rekao je župan te istaknuo kako su se Vlada RH i nadležna ministarstva obratila tijelima BiH. Tražilo se ono što se može tražiti po međunarodnim propisima, a to je da se projekt mora usuglasiti sa susjedima. Iz BiH je pak rečeno kako će se strogo primijeniti ESPO konvencija.
 

Pročitajte još

Tko je bez struje u ponedjeljak i utorak?

Dulist

‘PITURI’ U RANJINI ‘Za svaku pohvalu je što činite za razvoj stolnog tenisa, ali i sporta u Dubrovniku općenito’

Dulist

SUDJELOVALO 28 VATROGASACA Redovna vatrogasna vježba DVD-a Montokuc

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija