Županija

ŽUPAN O ZRAČNOJ LUCI TREBINJE ‘Zadnji put je Srbija na granici bila s Užičkim korpusom. Ne želimo reprize’

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je gradnja zračne luke Trebinje ne samo ekološko već i sigurnosno pitanje. Rekao je to na sjednici Županijske skupštine, u odgovoru na pitanje vijećnika Marka Mujana.
– Nije nam drago da Republika Srbija gradi na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske zračnu luku i to da gradi zračnu luku za koju se tvrdi da će imati veću pistu od one u Dubrovniku i Zagrebu. Ne znam za koga se gradi. Zadnji put kad je Republika Srbija bila na granici, bila je s Užičkim korpusom. Ne želimo reprize niti ćemo ih dopustiti. To mora država potaknuti. Naš je stav: gradite i radite što mislite da vam treba, ali ne smijete nas ugrožavati – poručuje Dobroslavić.
Istaknuo je kako se Županija usprotivila izgradnji ove zračne luke jer ona predstavlja ugrozu za našu županiju budući da se planira graditi na 8 kilometara uzvodno od izvorišta Omble.
-Ne želimo se miješati u to što naši susjedi žele raditi ili ne, to je njihov rizik i poduzetnička logika, osim u slučaju kad su ugroza za našu županiju. U ovom slučaju jesu – rekao je župan te istaknuo kako su se Vlada RH i nadležna ministarstva obratila tijelima BiH. Tražilo se ono što se može tražiti po međunarodnim propisima, a to je da se projekt mora usuglasiti sa susjedima. Iz BiH je pak rečeno kako će se strogo primijeniti ESPO konvencija.
 

Pročitajte još

AGROTURIZAM KONAVLE Pješačka tura ove nedjelje na području Čilipa

Dulist

UKUPNO 23 NAGRADE Ovo su najbolji župski sportaši u 2022.!

Dulist

ŽUPANOV PRIJEM UZ DAN DRŽAVNOSTI ‘Nikada nećemo zaboraviti junaštvo naših branitelja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija