Županija

Donosimo imena ovogodišnjih županijskih laureata, posebne zahvalnice medicinskim ustanovama!

Donosimo imena ovogodišnjih županijskih laureata, posebne zahvalnice medicinskim ustanovama!

Vijećnici Županijske skupštine jednoglasno su ove srijede usvojili i Zaključak o dodjeli nagrada Dubrovačko-neretvanske županije povodom Dana Županije i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića 12. svibnja.

Dobitnici nagrada su:

Nagrada za životno djelo ide Veselku Gabričeviću, umirovljenom generalu HV. Za iznimna postignuća u proteklog godini nagrada će se dodijeliti Omladinskom nogometnom klubu ‘Metković’ i  Srednjoj školi ‘Ivo Padovan’ u Blatu. Za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko neretvanske županije u svijetu nagrada će se dodijeliti i Hrvatskom radiju – Radio Dubrovnik, kao i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kleinmachnow iz Njemačke za izniman doprinos ugledu i promociji DNŽ tijekom protekle godine.

Na današnjoj sjedinci Županijske skupštine Dubrovačko neretanske županije našao se i Prijedlog odluke o izvanrednoj dodjeli Zahvalnica Dubrovačko – neretvanske županije medicinskim ustanovama za izniman doprinos u borbi protiv epidemije COVID-19. Prijedlog je prihvaćen jednoglasno, a donosimo i detalje.

– Predlažem da se zdravstvenim ustanovama na simboličan način zahvalimo za izniman trud i predanost tijekom godina COVID krize, dok su i sami bili izloženi riziku. Ideja i namjera je posebnom zahvalnicom na samoj Svečanoj sjednici, odvojeno od Nagrada, davanje zahvalnica svim medicinskim ustanovama naše Županije javno zahvaliti tim ljudima – naglasio je uvodno župan Dobroslavić, dodavši kako je ovo ‘gesta zahvalnosti’ koja uključuje baš sve medicinske djelatnike, uključivo i liječnike obiteljske medicine.

Povodom Dana županije, 12. svibnja 2022. tako će se izvanredno dodijeliti Zahvalnice DNŽ Općoj bolnici Dubrovnik, Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko – neretvanske županije, Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko – neretvanske županije te domovima zdravlja Dubrovnik, Korčula, Metković, Ploče i Vela Luka, kao i obiteljskim liječnicima te svim djelatnicima u zdravstvu.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist