Županija

Župa nastavlja subvencionirati prijevoz redovnim studentima izvan Dubrovnika

Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi Općina Župa dubrovačka redovnim studentima koji studiraju izvan Grada Dubrovnika sa prebivalištem na području Općine Župa dubrovačka, osigurava pravo na subvencionirane troškove prijevoza jedanput u kalendarskoj godini. Subvencija iznosi 400,00 kuna, a studenti je ostvaruju uz predočenje potvrde o redovnom upisu u akademsku godinu.

Ovo pravo ne mogu ostvariti korisnici stipendije Općine Župa dubrovačka.

– Pozivam sve studente koji u ovoj kalendarskoj godini nisu iskoristili svoje pravo na subvenciju od 400 kuna, da ga zatraže kako bi u ovo božićno vrijeme došli svojim obiteljima i s njima zajedno proslavili nadolazeće blagdane – poručio je načelnik Silvio Nardelli.

Općina Župa dubrovačka, sukladno spomenutoj Odluci pokriva troškove svima onima koji se liječe od teških i zloćudnih bolesti izvan Dubrovačko neretvanske županije. Za liječenje teških bolesti bolesnicima se dodjeljuje jednokratna novčana pomoć u iznosu od 3.000,00 kuna. Ovo je samo jedan od niza drugih oblika pomoći obiteljima i kućanstvima.

Pročitajte još

U županiji nabavljaju dodatnu opremu za intervencije kod iznenadnih onečišćenja mora

Dulist

Izmijenjena trasa Libertasovog autobusa u Moluntu zbog izvođenja radova

Dulist

ZBOG ŽALBE Zaustavljen i drugi natječaj za Lučino razdolje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija