Županija

POMOĆ GOSPODARSTVENICIMA Župski općinski vijećnici će odlučiti hoće li plaćati zakupnine

Po prijedlogu načelnika Silvia Nardellia za nadolazeću sjednicu Općinskog vijeća koja će se održati u četvrtak, 18. prosinca u Dnevni red uvrštene su dvije točke, a koje se odnose na pomoć gospodarstvenicima te pronatalitetna mjera vezana za pogodnosti plaćanja cijene dječjeg vrtića za obitelji s više djece.

Pomoć gospodarstvenicima obuhvaća smanjenje zakupnine za korištenje poslovnog prostora za 50%, kao i za korištenje svih javnih površina. Sukladno prijedlogu navedene Odluke zakupnina se neće naplaćivati za djelatnosti kojima je odlukom Vlade onemogućen rad. Odluka će se primjenjivati od 1. prosinca do 31. ožujka.

Druga mjera odnosi se na pogodnosti plaćanja vrtića obiteljima s više djece.

Od utvrđene cijene dječjeg vrtića (550,00kn), za drugo dijete cijena je umanjena za 20% (440,00 kn), za treće dijete po novom prijedlogu načelnika Nardellia cijena umanjena za 50 % (225,00 kuna) dok će obiteljima sa četvero i više djece cijena vrtića u potpunosti će biti besplatna.

Pročitajte još

KORONAVIRUS U ŽUPANIJI Novih je 81 slučajeva, izliječenih 41

Dulist

Predstavnici županije u radnom posjetu Ljubljani, obišli i Centar za gospodarenje otpadom

Dulist

U Cavtatu predstavljen projekt Flood & Fire

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija