Koronavirus u Hrvatskoj

ZBOG KORONE U Župi s radom prestaje vrtić, zabranjeni i treninzi

ZBOG KORONE U Župi s radom prestaje vrtić, zabranjeni i treninzi

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju kako na području Općine Župa dubrovačka tako i na širem području kao i slučajeve zaraze u dječjem vrtiću i osnovnoj školi, Dječji vrtić Župa dubrovačka od srijede, 3. ožujka 2021. godine do srijede 10. ožujka 2021. godine, prekida redovan rad. Navedena mjera uvodi se preventivno u cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom te zaštite djece, građana, ali i djelatnika, od nepotrebnog izlaganja rizicima zaraze, ističu iz Općine Župa dubrovačka.

-Ovisno o razvoju epidemiološke situacije, najkasnije do 9. ožujka 2021. godine, obavijestit ćemo roditelje i građane o ukidanju ili eventualnom nastavku ovih mjera. Odlukom je ostavljena mogućnost da djeca koja zaista nemaju mogućnost ostati kod kuće mogu doći u vrtić, ali se apelira na roditelje da ako je to ikako moguće ostave djecu u svojim domovima obzirom da se isto pokazalo kao učinkovita mjera u suzbijanju epidemije koronavirusa. Dežurstvo za djecu koja zaista nemaju mogućnost ostati kod kuće organizirano je u glavnoj zgradi Dječjeg vrtića Župa dubrovačka. Molimo sve roditelje djece koja zaista nemaju mogućnosti ostaviti djecu kod kuće da se danas do 20 sati jave na broj telefona: 020/485-029 ili na email: vrtic.zupa@gmail.com, ukoliku imaju potrebu sutra dovesti dijete u dječji vrtić – ističu iz Župe dubrovačke te apeliraju na građane da se ponašaju odgovorno te se pridržavaju uputa i preporuka nadležnih javno-zdravstvenih tijela. Sve najnovije takve informacije dostupne su i na web stranici Dječjeg vrtića i Općine Župa dubrovačka gdje se redovito ažuriraju.

Također, Općina Župa dubrovačka obavještava sve građane da se od srijede, 3. ožujka 2020. godine do srijede 10. ožujka 2021. godine privremeno ukida neposredan rad sa strankama te će se sva komunikacija s upravnim odjelom i službama odvijati putem elektroničke pošte (opcina@zupa-dubrovacka.hr) i telefona (020/487-470), a sve informacije dostupne su putem web stranice Općine Župa dubrovačka (www.zupa-dubrovacka.hr). Ovisno o razvoju epidemiološke situacije, najkasnije do 9. ožujka 2021. godine, obavijestit će građane o ukidanju ili eventualnom nastavku ovih mjera.

Ista mjera odnosi se i na sva vezana društva (Komunalno društvo Župa dubrovačka d.o.o., Dječji vrtić Župa dubrovačka, Groblje Dubac d.o.o., DVD Župa dubrovačka, Turistička zajednica Općine Župa dubrovačka), a vrijediti će sukladno mjerama i naputcima od strane Stožera civilne zaštite. Sve službe nastavljaju obavljati svoj redovan posao, a navedena mjera uvodi se preventivno u cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovane korona virusom te zaštite građana, ali i djelatnika, od nepotrebnog izlaganja rizicima zaraze.

Sportska okupljanja i treninzi

Stožer Civilne zaštite Općine Župa dubrovačka, donio je Odluku da se na području Općine Župa dubrovačka zabranjuju sva sportska okupljanja i treninzi na otvorenom i u zatvorenim prostorima. Zabrana se odnosi na sve uzrasne kategorije osim seniora, a Odluka stupa na snagu 2. ožujka 2021. godine i vrijedi do srijede, 10. ožujka 2021. godine. Ovisno o razvoju epidemiološke situacije, najkasnije do 9. ožujka 2021. godine, Općina će obavijestiti građane o ukidanju ili eventualnom nastavku ovih mjera.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist