Koronavirus u Hrvatskoj

BOLNICA SNIZILA CIJENU Od srijede testiranje na koronu 700 kuna

BOLNICA SNIZILA CIJENU Od srijede testiranje na koronu 700 kuna

Cijena PCR testiranja na COVID-19 na osobni zahtjev u Općoj bolnici Dubrovnik smanjuje se od srijede, 3. ožujka. Iznosit će 700 kuna. Podsjetit ćemo kako je do ove promjene cijena testiranja bila 1200 kuna.

Uzimanje uzoraka provodi se po principu ‘Drive in’ ispred montažnog objekta na parkingu Opće bolnice Dubrovnik, svakog radnog dana i subotom od 7.30 do 10 sati.

-Najava za PCR testiranja obavlja se obavlja putem e-maila info.covid.test@bolnica-du.hr. Za osobe koje se testiraju na osobni zahtjev moguće je uzimanje uzorka i nedjeljom uz prethodni dogovor i najavu na navedeni e-mail. Rezultati nalaza dostavljaju se na zahtjev osobe koja se testirala putem e-maila 12 sati nakon uzorkovanja, a najkasnije do 24 sata na hrvatskom i engleskom jeziku – ističu iz OB Dubrovnik.

Inače, u Općoj bolnici Dubrovnik u COVID laboratoriju koji je donedavno bio jedini laboratorij koji je obrađivao PCR uzorke u regionalnim bolnicama, svakodnevno se provodi obrada uzoraka te je do početka ožujka obrađeno njih oko 30 tisuća. U COVID laboratoriju u dvije smjene do 22 sata radi 7 zaposlenih: tri eksperimentalna biologa, jedna laboratorijski tehničar, magistra laboratorijske dijagnostike te dva administratora.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist