Koronavirus u Hrvatskoj

ZANIMLJIV GRAF MINISTRA BOŽINOVIĆA ‘Promišljamo gdje treba popustiti, ali još nismo u toj fazi’

ZANIMLJIV GRAF MINISTRA BOŽINOVIĆA 'Promišljamo gdje treba popustiti, ali još nismo u toj fazi'

Činjenica je da broj slučajeva raste i da nije eksponencijalan. Ali ne smijemo se opustiti. Stručnjaci kažu da bismo 5 do 7 dana trebali imati silazni trend oboljelih kako bi mogli govoriti da su mjere doprle do najvećeg broja ljudi. Promišljamo o tome gdje se treba nešto popustiti, ali još nismo u toj fazi – istaknuo je ove srijede ministar unutarnjih poslova i čelni čovjek Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović na svom službenom Facebooku, a izjavu je popratio i prigodnim grafom.

Ministar je u i u emisiji HR-a ‘A sada Vlada’ pozvao sve da se, bez obzira na lijepe dane i blagdane, drže pravila – ostani doma bez obzira koliko je to teško.

– Moramo naći načina i i unutarnje snage jer nam je to jedini zalog da iz ove situacije izađemo sa što manje štete i žrtava – još je jedna Božinovićeva poruka, objavljuje N1. Podsjetimo, u 14 sati na redu je još jedna redovita konferencija za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, gdje ćemo doznati nove mjere, čuti sve o e-Propusnicama, ali i saznati ono najvažnije – brojke koronavirusa.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist