Politika

Vlahušić: Franković nema rješenje kako vratiti dugove i dovesti natrag turiste

Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Andro Vlahušić u srijedu se na konferenciji za medije pred Gradskom vijećnicom osvrnuo na, kako tumači, ‘kampanju šutnje’ njegovog protukandidata te aktualnog ‘prvog čovjeka’ grada – Mata Frankovića i na razlog zašto on nije nositelj kandidacijske liste HDZ-a za Gradsko vijeće.

– Ove godine ništa nije napravljeno za pripremu sezone. Turistička zajednica Dubrovnika nema jednu kunu da bi se udružila hotelijerima i privatnim iznajmljivačima. Nema nikakvih aktivnosti u Zračnoj luci niti u Lučkoj upravi Dubrovnik. Zašto Mato Franković ništa ne govori u kampanji i zašto ne iznosi programe? Imao je jedan zbir kojeg slobodno možemo nazvati ‘kolonijama na Marsu’. Što god je nekome palo na pamet, to će se napraviti, a kako će se vratiti dugovi i dovesti natrag turisti, o tome nije bilo niti jedne riječi. Ne odgovara ni na moje upite i to zato što mu je njegov realni šef – Branko Bačić, rekao ‘pametniji si kad šutiš’. Franković je nesposoban, duboko potkapacitiran i nesvjestan problema u kojem Grad živi – iznio je.

Kako je objasnio tema ovog obraćanja javnosti je upravo razotkriti ‘patuljke’ kojima upravlja Branko Bačić, a nakon Frankovića drugi čovjek kojim ‘dirigira’ je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik – Blaž Pezo.

– Činjenica je da je Pezo na to mjesto došao bez kvalifikacija. Znam iz prve ruke da ministar Butković nije bio za njegov izbor, nego ga je nametnuo Bačić. U nijednoj lučkoj upravi u državi nemate takvu neznalicu i nesposobnjakovića. Pored tolikih pomorskih kapetana koji nisu dobili priliku, on je dobio šansu da upropasti sve što je normalno. Nema terminala ni protokola jer nema ni protokola za ući u povijesnu jezgru jer ga Franković nije napravio – poručio je.

Treći ‘patuljak’ kako Vlahušić kaže je Marko Potrebica koji je prema njegovim informacijama ‘iz prve ruke’ prilikom ‘raspodjele vlasti’ trebao postati direktorom Zračne luke Dubrovnik.

– Nemamo još uvijek direktora ZLD jer su se Branko Bačić i ova trojica odlučili raspodijeliti vlast u Dubrovniku. Potrebica nije to postao jer gospođa Dubravka Šuica i njena obitelj to nisu dopustili – dodao je.

Kao razlog zašto Franković nije nositelj kandidacijske liste HDZ-a za Gradsko vijeće pak je naveo ‘jer je predsjednik HDZ-a i tim oko Dubravke Šuice htio vratiti Dubrovnik na onaj normalni i kulturni HDZ što je nekada ta stranka predstavljala pa su predložili Zrinku Raguž’.

– Kad Franković izgubi izbore za gradonačelnika Dubrovnika neće ga više biti u Gradskom vijeću. Nestat će i patuljci drugi i treći. Pozivam Dubrovčane da prate ovu izbornu kampanju i odluče se žele li trpjeti okupaciju Dubrovnika koju vodi čovjek koji ni u Blatu na Korčuli nije uspio i koji ovdje nameće trojicu ljudi koji pripadaju potpuno drugačijem svjetonazoru, obrazovanju i sposobnosti – zaključio je Vlahušić.

Izbori 2021.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ Zašto je podržan plan Zračne luke koji pokriva nečiju nesposobnost?

Dulist

FRANKOVIĆ UZVRATIO SRĐEVCIMA Pozdravila vas je Renata Suša

Dulist

SRĐEVCI FRANKOVIĆU ‘Ako se želite boriti za javni interes, uvijek ste stranka u postupku, ne samo kad vam to odgovara’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija