Politika

Vlahušić: Franković nema rješenje kako vratiti dugove i dovesti natrag turiste

Vlahušić: Franković nema rješenje kako vratiti dugove i dovesti natrag turiste

Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Andro Vlahušić u srijedu se na konferenciji za medije pred Gradskom vijećnicom osvrnuo na, kako tumači, ‘kampanju šutnje’ njegovog protukandidata te aktualnog ‘prvog čovjeka’ grada – Mata Frankovića i na razlog zašto on nije nositelj kandidacijske liste HDZ-a za Gradsko vijeće.

– Ove godine ništa nije napravljeno za pripremu sezone. Turistička zajednica Dubrovnika nema jednu kunu da bi se udružila hotelijerima i privatnim iznajmljivačima. Nema nikakvih aktivnosti u Zračnoj luci niti u Lučkoj upravi Dubrovnik. Zašto Mato Franković ništa ne govori u kampanji i zašto ne iznosi programe? Imao je jedan zbir kojeg slobodno možemo nazvati ‘kolonijama na Marsu’. Što god je nekome palo na pamet, to će se napraviti, a kako će se vratiti dugovi i dovesti natrag turisti, o tome nije bilo niti jedne riječi. Ne odgovara ni na moje upite i to zato što mu je njegov realni šef – Branko Bačić, rekao ‘pametniji si kad šutiš’. Franković je nesposoban, duboko potkapacitiran i nesvjestan problema u kojem Grad živi – iznio je.

Kako je objasnio tema ovog obraćanja javnosti je upravo razotkriti ‘patuljke’ kojima upravlja Branko Bačić, a nakon Frankovića drugi čovjek kojim ‘dirigira’ je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik – Blaž Pezo.

– Činjenica je da je Pezo na to mjesto došao bez kvalifikacija. Znam iz prve ruke da ministar Butković nije bio za njegov izbor, nego ga je nametnuo Bačić. U nijednoj lučkoj upravi u državi nemate takvu neznalicu i nesposobnjakovića. Pored tolikih pomorskih kapetana koji nisu dobili priliku, on je dobio šansu da upropasti sve što je normalno. Nema terminala ni protokola jer nema ni protokola za ući u povijesnu jezgru jer ga Franković nije napravio – poručio je.

Treći ‘patuljak’ kako Vlahušić kaže je Marko Potrebica koji je prema njegovim informacijama ‘iz prve ruke’ prilikom ‘raspodjele vlasti’ trebao postati direktorom Zračne luke Dubrovnik.

– Nemamo još uvijek direktora ZLD jer su se Branko Bačić i ova trojica odlučili raspodijeliti vlast u Dubrovniku. Potrebica nije to postao jer gospođa Dubravka Šuica i njena obitelj to nisu dopustili – dodao je.

Kao razlog zašto Franković nije nositelj kandidacijske liste HDZ-a za Gradsko vijeće pak je naveo ‘jer je predsjednik HDZ-a i tim oko Dubravke Šuice htio vratiti Dubrovnik na onaj normalni i kulturni HDZ što je nekada ta stranka predstavljala pa su predložili Zrinku Raguž’.

– Kad Franković izgubi izbore za gradonačelnika Dubrovnika neće ga više biti u Gradskom vijeću. Nestat će i patuljci drugi i treći. Pozivam Dubrovčane da prate ovu izbornu kampanju i odluče se žele li trpjeti okupaciju Dubrovnika koju vodi čovjek koji ni u Blatu na Korčuli nije uspio i koji ovdje nameće trojicu ljudi koji pripadaju potpuno drugačijem svjetonazoru, obrazovanju i sposobnosti – zaključio je Vlahušić.

Izbori 2021.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist