Koronavirus u Hrvatskoj

VILI BEROŠ ‘Onakvo zatvaranje nije moguće, uništilo bi gospodarstvo’

Ministar zdravstva Vili Beroš u večerašnjem je Dnevniku N1 televizije rekao da su i ranije najavljivali da će mjere biti selektivne i regionalne i usmjerene prema žarištima koji se javljaju. Zato su, ističe, i organizirali sastanak s lokalnim stožerima danas jer Nacionalni može dati okvir, a najbolje je da lokalni stožeri definiraju problematiku.

-Mjere su ranije bile općenite i usmjerene na teritorij cijele države, ali smo već najavljivali da će mjere biti regionalne i usmjerene ka žarištima. Zato smo danas na sastanku naglasili ulogu lokalnih i županijskih stožera, jer najbolje znaju situaciju na svojim područjima. Nacionalni stožer može davati okvir, ali najbolje je da probleme lokalno detektiraju oni i nama naglase te problematike koje će se uklapati u mjere – rekao je Vili Beroš.

Na pitanje je li tako trebalo biti i do sada odgovara da je u prvom dijelu bitke bilo nepoznanica, a sada su nam elementi poznatiji nego ranije i zato idu s ovim selektivnim mjerama jer bi novo zatvaranje.

-U prvom je dijelu bitke bilo mnogo nepoznanica, ali sada nam je poznata klinička slika, niz je elemenata poznatiji je nego što je to bilo ranije. Onakvo zatvaranje nije niti moguće, gospodarstvo to ne bi podnijelo. Selektivnim mjerama i nalaženjem načina za suživot u drugom ćemo se dijelu borbe naučiti živjeti s tim virusom – kazao je Beroš.

Pročitajte još

Capak: Svi koji budu imali covid potvrde, bez problema će moći na koncerte i utakmice

Dulist

Danas 146 novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj, preminule dvije osobe

Dulist

Sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, manje osoba u samoizolaciji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija