Koronavirus u Hrvatskoj

Informatičar napravio interaktivnu kartu lokacija za testiranje na koronavirus

Informatičar Vladimir Vince izradio je interaktivnu mapu s prikazom lokacija gdje možete obaviti testiranje na koronavirus u Hrvatskoj.

Uz lokacije navedene su i korisne informacije poput adrese i kontakt-telefona, radnog vremena, treba li vam uputnica ili ne. Vince je na Facebooku napisao kako njegova karta trenutno ima šest lokacija više od službene koronavirus.hr stranice, prenosi Index.

-Upustio sam se u ovaj projekt zato što ni sam nisam mogao naći informacije o testiranju nakon što sam doputovao u Hrvatsku iz donedavnog žarišta. Nažalost, trebalo mi je gotovo 48 sati da dobijem odgovore na vrlo osnovne informacije: gdje se mogu testirati, koliko testiranje košta i kako ga mogu platiti, te mogu li na testiranje doći bez auta. Tijekom dva dana nazvao sam najmanje desetak telefonskih brojeva, prepirao se s @koronavirus_hr službenim Twitter nalogom Vlade RH, te pregledao najmanje 50-ak web stranica u potrazi za točnim informacijama. Iako je službena stranica nedavno dodala listu ‘Svih testnih centara u Hrvatskoj’, ona je i dalje nepotpuna i puna netočnih informacija. Nama trebaju vrlo konkretne informacije: gdje se možemo testirati i kada, trebaju li nam uputnice ili ne (mnoge lokacije ne testiraju bez uputnice, koliko moramo platiti ako nemamo uputnicu i telefonski brojevi i mailovi. Ova mapa je u vrlo ranoj fazi, ali pokušao sam infrastrukturno pripremiti projekt da može lako rasti – napisao je na Facebooku i objasnio kako mu je izbor za lokacije službena stranica vlade za pravodobne informacije o koronavirusu, osim u slučajevima kad lokacije nisu dostupne na službenoj stranici, ali su neovisno potvrđene. U tom slučaju, izvor je web ili info telefon institucije.

Vince je pozvao razvojne programere i web dizajnere da mu se priključe i pomognu u dijelovima projekta za koje nije dovoljno stručan, kao i sve koji žele pomoći u prikupljanju i ažuriranju podataka.

(slobodno sharajte ovaj post – javan je)Prva verzija koronatestiranje.com mape PCR testnih centara u RH je gotova!…

Gepostet von Vladimir Vince am Montag, 24. August 2020

Pročitajte još

BOLJE NEGO JUČER! U Hrvatskoj 43 nova slučaja koronavirusa

Dulist

DOBRE VIJESTI! U županiji samo jedna novozaražena Dubrovkinja, obrađen je 181 uzorak

Dulist

U županiji 20 novih slučajeva, oporavile su se tri osobe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija