Politika

VIDEO Oporba “srušila” Vijeće

Nakon što dvije točke dnevnog reda nisu dobile potrebnu većinu glasova, vijećnica Dubravka Šuica vladajućoj koalicji predložila je prekidanje sjednice.

– Imam jedan konstruktivni prijedlog, budući da već dvije točke nisu dobile potrebnu većinu morat će se vratiti na odlučivanje. Da se ne bismo iscrpljivali, jer ćemo morati ponoviti raspravu predlažem da sjednicu prekinete. Ako ne, morat ćete jer nećete imati kvoruma, jer vam nedostaju tri vijećnika s kojima ste u koaliciji. Mi nismo s vama u koaliciji nego s građanima i ne želimo svima tratiti vrijeme. Zbog nezavisne liste i njihovog čelnika nemate većinu – govorila je Šuica.

Na to je predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti izjavila kako se čudi njenom prijedlogu.
– Ne tratimo vrijeme već raspravljamo o točkama koje su korisne građanima ovog grada. Mi ćemo glasati po svojoj savjesti ne vodeći računa imamo li potrebnu većinu ili ne.

Svatko odgovara za svoje postupke, te nastavljamo po usvojenom dnevnom redu dok postoje uvjeti za to – odgovorila je Muratti, a sve možete pogledati u našem videu.

Na to su vijećnici HDZ-a i HSS-a napustili sjednicu, što također možete pogledati u videu, u Vijećnici je ostalo 12 vijećnika, te za nastavak sjednice nije bilo kvoruma.

– Jako mi je žao što kolege nemaju odgovornost prema ljudima ovog grada. Ovo je politikantsvo – zaključila je Muratti prekinuvši sjednicu. 

http://youtu.be/9yyeKW5UlkU

Pročitajte još

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija