Politika

„Glasajte o povjerenju Olgi Muratti!“

„Glasajte o povjerenju Olgi Muratti!“

Posljednja sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika pokazala je još jednom kako je gradski parlament zapravo sjedište kaosa, bezidejnosti, nesposobnosti i ucjenjivanja između partnera u vladajućoj koaliciji – poručuju Hrvatski laburisti DNŽ u priopćenju za javnost, te nastavljaju:

– Stoga bi za Grad najbolje bilo da se sazove hitna sjednica Gradskog vijeća sa samo jednom točkom dnevnog reda – glasanje povjerenja predsjednici Gradskog vijeća Olgi Muratti. Naime, svjedoci smo kako je zadnja sjednica prekinuta jer vladajuća koalicija u Gradskom vijeću nije mogla osigurati ni kvorum, a kamoli većinu za donošenje odluka. Situacija je stoga jasna: vladajuća koalicija više nema većinu u Gradskom vijeću. Glasanje o povjerenju O. Muratti situaciju bi učinilo jasnom – piše dalje u priopćenju Laburista, čiji povjerenik ove stranke za našu Županiju Ivan Nikolić govori „da je vrijeme za odgovorne ljude koji će ozbiljno raditi svoj posao“.

– Od početka mandata ove koalicijske vlasti svjedoci smo niza ostavki vijećnika vladajuće (ali i iz redova oporbe) koalicije i to uvijek zbog istog razloga – nezadovoljstva odnosima u koaliciji. Kamen spoticanja, o čemu su neki vijećnici SDP-a govorili prije dvije godine, ali i SDP-ov zamjenik gradonačelnika jučer i danas u medijima, očito je nepovoljan tajni koalicijski sporazum po kojemu je primat u koaliciji dobila Nezavisna lista Pera Vićana, a koja nije bila u izvornoj koaliciji već joj se priključila nakon izborne pobjede.

Kako se u medijima izjavilo od strane zamjenika gradonačelnika tajnim ugovorima. Ne ulazeći u detalje sukoba i sporenja unutar takve vladajuće koalicije, sasvim je jasno da je većina u Gradskom vijeću ovisila i ovisi o volji i raspoloženju vijećnika Nezavisne liste. Svako malo se vodila rasprava o tome hoće li ili neće vijećnici Nezavisne liste doći na sjednicu, kao da se radi o pitanju opstanka samog Grada, a ne jedne u nizu od koalicijskih vlasti.

Kako je jasno da su građani zbog ovakvih odnosa u vladajućoj koaliciji Gradskog vijeća Grada Dubrovnika „kolateralne žrtve“ jer se u ovim uvjetima ne mogu rješavati nagomilani problemi Grada, jedni izlaz je osmišljavanje prijelaznog rješenja do lokalnih izbora u svibnju iduće godine. A na tim će izborima, sasvim je izvjesno, građani kazniti ovakvu „političku prostituciju“ uvjetovanu zbog nekoliko fotelja i pokazivanja moći pojedinih vijećnika – priopćenje je Hrvatskih laburista.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist