Politika

„Glasajte o povjerenju Olgi Muratti!“

Posljednja sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika pokazala je još jednom kako je gradski parlament zapravo sjedište kaosa, bezidejnosti, nesposobnosti i ucjenjivanja između partnera u vladajućoj koaliciji – poručuju Hrvatski laburisti DNŽ u priopćenju za javnost, te nastavljaju:

– Stoga bi za Grad najbolje bilo da se sazove hitna sjednica Gradskog vijeća sa samo jednom točkom dnevnog reda – glasanje povjerenja predsjednici Gradskog vijeća Olgi Muratti. Naime, svjedoci smo kako je zadnja sjednica prekinuta jer vladajuća koalicija u Gradskom vijeću nije mogla osigurati ni kvorum, a kamoli većinu za donošenje odluka. Situacija je stoga jasna: vladajuća koalicija više nema većinu u Gradskom vijeću. Glasanje o povjerenju O. Muratti situaciju bi učinilo jasnom – piše dalje u priopćenju Laburista, čiji povjerenik ove stranke za našu Županiju Ivan Nikolić govori „da je vrijeme za odgovorne ljude koji će ozbiljno raditi svoj posao“.

– Od početka mandata ove koalicijske vlasti svjedoci smo niza ostavki vijećnika vladajuće (ali i iz redova oporbe) koalicije i to uvijek zbog istog razloga – nezadovoljstva odnosima u koaliciji. Kamen spoticanja, o čemu su neki vijećnici SDP-a govorili prije dvije godine, ali i SDP-ov zamjenik gradonačelnika jučer i danas u medijima, očito je nepovoljan tajni koalicijski sporazum po kojemu je primat u koaliciji dobila Nezavisna lista Pera Vićana, a koja nije bila u izvornoj koaliciji već joj se priključila nakon izborne pobjede.

Kako se u medijima izjavilo od strane zamjenika gradonačelnika tajnim ugovorima. Ne ulazeći u detalje sukoba i sporenja unutar takve vladajuće koalicije, sasvim je jasno da je većina u Gradskom vijeću ovisila i ovisi o volji i raspoloženju vijećnika Nezavisne liste. Svako malo se vodila rasprava o tome hoće li ili neće vijećnici Nezavisne liste doći na sjednicu, kao da se radi o pitanju opstanka samog Grada, a ne jedne u nizu od koalicijskih vlasti.

Kako je jasno da su građani zbog ovakvih odnosa u vladajućoj koaliciji Gradskog vijeća Grada Dubrovnika „kolateralne žrtve“ jer se u ovim uvjetima ne mogu rješavati nagomilani problemi Grada, jedni izlaz je osmišljavanje prijelaznog rješenja do lokalnih izbora u svibnju iduće godine. A na tim će izborima, sasvim je izvjesno, građani kazniti ovakvu „političku prostituciju“ uvjetovanu zbog nekoliko fotelja i pokazivanja moći pojedinih vijećnika – priopćenje je Hrvatskih laburista.

Pročitajte još

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija