Politika

DURA poslužila samo za uhljebljenje?

Nijedan projekt Dubrovačka razvojna agencija DURA na čelu s Verom Djokaj nije napravila ni prijavila. Sve se svelo na četiri zida bivše zgrade SDK. Uhljebili ste četvero ljudi, ali projekata nema – govorila je vijećnica Dubravka Šuica pitajući gradonačelnika čemu i kome služi Dura.

Tim više što nam se dogodine putem fondova EU otvara mogućnost povlačenja čak 800 milijuna eura sredstava za pripremljene projekte s građevinskim dozvolama.

– Koliko ste pripremili projekata kojima ćete dovesti novac iz EU fondova u naš grad. Ova agencija ne izvršava svoju osnovnu funkciju, 50 posto proračuna troši za plaće tri djelatnika i direktorice, a ostalo ide na materijalne troškove – govorila je dalje Šuica.

A gradonačelnik je odgovorio kako zadatak Agencije nije dobivanje građevinskih dozvole niti izrada samostalnog projekta, grad za to ima svoje upravne odjele, a Agencija će njihove projekte preoblikovati, pripremiti, prijaviti…
 

Pročitajte još

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija