Zanimljivosti

Već smo debelo na koljenima

anketaEU2

Što građani Dubrovnika misle o ulasku Hrvatske u Europsku uniju? Jesmo li dovoljno informirani da bismo 22. siječnja na referendumu donijeli pravu odluku? Saznajte mišljenje socijalne radnice Marine Bobić i umirovljenika Boška Butigana.

 
NISMO EDUCIRANI
 
– Mislim da nismo dovoljno educirani o Europskoj uniji, ali mislim da će svatko po svojoj savjesti zaokružiti listić na referendumu – govori Marina Bobić.
 
RAK UHVATIO SVE OSIM GLAVE
 
– Mislim da je narod dovoljno educiran i da bi trebao glasati protiv ulaska jer smo mi već debelo na koljenima. EU nije država, već zajednica. Kao država u kojoj je rak uhvatio sve osim glave, zamislite da se nađete između 25 ili 30 ljudi, gdje ima golih i bosih. Moraš birati hoćeš li između siromašnih i bogatih, i to vrijedi za sve zemlje. Hrvati su 1300 godina čekali neovisnost, a izgubili smo je 1992. kad je stan u ovom Gradu koštao 4 do 5 tisuća eura, a za vrijeme bivše Jugoslavije moja plaća je iznosila kvadratni metar stana. Mi smo već tada bačeni na koljena. Srljamo na Titanic koji tone – kaže Boško Butigan.
 

Pročitajte još

PAPA SVEĆENICIMA Ne držite propovijedi duže od 8 minuta da vam ljudi ne zaspu!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1810. Rođen veliki prirodoslovac Antun Drobac

Dulist

[VIDEO] Invazivna riba lav uočena u Parku prirode Lastovsko otočje!

Dulist