Zanimljivosti

400 tisuća kuna za šumske putove

Početak radova na održavanju i rekonstrukciji šumskih putova bila je tema sastanka predstavnika Općine Konavle i dubrovačke ispostave Hrvatskih šuma.

Tako je dogovoren skori početak radova na održavanju i rekonstrukciji šumskih putova u katastarskim općinama Police, Radovčići i Gruda te probijanju šumskih putova od mjesta Bani do Vataja, Dubravke i crkve svetoga Mihajla.

Radovi na probijanju konavoskih šumskih putova bit će okončani za mjesec dana. Povjereni su Šumariji Gospić. Inače, radove vrijedne 400 tisuća kuna Hrvatske šume provode u sklopu programa poboljšanja opće korisnih funkcija šuma.

Održavanje, rekonstrukcija i probijanje novih šumskih putova iznimno su važni za Općinu Konavle i uvelike će utjecati na bolju protupožarnu zaštitu krajnjeg juga Hrvatske.
Uređenim šumskim putovima omogućava se lakši pristup za eksploataciju privatnih šuma i ostalih obradivih površina, a stvaraju se i novi koridori za biciklističke staze i izlete u prirodu.
 

Pročitajte još

Prolistala je stoljetna murva na Pilama!

Dulist

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Mistični otočić svetog Andrije

Zvonimir Pandža

Hrvatska od danas ima čak 42 proizvoda zaštićenog naziva u EU!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija