Zanimljivosti

Preuzmite aplikaciju Spotie!

spotie marjan zitnik

Nakon mjeseci razvoja lokacijska aplikacija Spotie, na kojoj je među ostalima radio i mladi Dubrovčanin Marjan Žitnik, napokon je javno dostupna.

Podsjetimo, od studenog prošle godine, kad smo zadnji put pisali o momcima iz Spotie tima, mladi hrvatski inovatori pobijedili su na natjecanju regijskih IT projekata "Startup Standup" u Beogradu te na natjecanju "Mobile Monday" koje je organizirala Hrvatska Gospodarska Komora.

Na tom natjecanju momci su u jakoj konkurenciji od oko 20 projekata odnijeli prvo mjesto i dobili priliku predstaviti se na jednom od najvećih IT sajmova u svijetu – Mobile World Congress 2012., koji se održava 27. veljače u Barceloni.

Aplikacija Spotie temelji se na pronalaženju lokacija na kojima se odvijaju događaji, a u njenu izradu kao član inovativnog tima od samog početka bio je uključen i 21-godišnji dubrovački student na splitskom FESB-u Marjan Žitnik.

Iako je aplikacija još uvijek u testnoj verziji od 14. siječnja na Spotie se svatko može registrirati na službenoj web stranici ili preuzeti iPhone aplikaciju s App Storea, a uskoro će biti moguća i aplikacija za Android.

Pročitajte još

Korisni savjeti veterinarke Sunčice Oštrić: Kako pomoći psima tijekom vrućina!?

Maris Guca

NA DANAŠNJI DAN 1986. Umro povjesničar i arhivist Vinko Foretić

Dulist

Prije 14 godina zauvijek nas je napustio heroj Domovinskog rata Aljoša Nikolić

Dulist