Grad

VATROGASCIMA NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR Plaće trebaju odgovarati iznimno opasnom poslu kojeg obavljaju

VATROGASCIMA NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR Plaće trebaju odgovarati iznimno opasnom poslu kojeg obavljaju

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, privremena pročelnica UO za poslove gradonačelnika Marijeta Hladilo i pravna savjetnica Anita Korda održali su danas inicijalni sastanak s predstavnicima sindikata Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci.

Predstavnici sindikata Goran Komlenac, Antun Radin i Nikša Svetac upoznali su gradonačelnika i njegove suradnice s formalnim prijedlozima dubrovačkih vatrogasaca koji će se, nakon što stručne službe Grada Dubrovnika ispitaju sve pojedinosti i provedu proces usklađivanja s važećim pravnim okvirom, ugraditi u novi kolektivni ugovor čime će se konačno stječi uvjeti za izjednačavanje primanja vatrogasaca s plaćama u upravnim tijelima Grada Dubrovnika.

Gradonačelnik Franković ponovio je kako je kvalitetan kolektivni ugovor s JVP Dubrovački vatrogasci nužan jer da primanja vatrogasaca trebaju korespondirati s iznimno opasnim poslom koji obavljaju.

Naveo je kako je cilj gradske uprave što prije provesti sve potrebne radnje, završiti proces pregovaranja i potpisati sporazum.

Nedostajuća sredstva, kazao je gradonačelnik Franković, planirat će se u rebalansu proračuna.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist