Županija

VATROGASCI U AKCIJI Uspješno odsukan brod i vezan u Luci Brna

VATROGASCI U AKCIJI Uspješno odsukan brod i vezan u Luci Brna

DVD Smokvica odradila je u utorak akciju odsukavanja i tegljenja nasukanog željeznog broda na predjelu ‘Bili rat’, nedaleko od uvale Brna na Korčuli. Cijelu akciju opisali su na Facebook stranici.

-Zbog lošeg vremena koje se najavljuje krajem tjedna, uz suglasnost Kapetanije, bili smo jedina služba koja se trenutno mogla organizirati i odraditi ovu zahtjevnu intervenciju. S vatrogasnim brodom ‘Sv. Stjepan’ i 4 vatrogasca, od kojih je jedan ronilac izlazimo na intervenciju u 11:50 sati. Dolaskom do nasukanog broda najprije ronilac s podvodnom kamerom snima trup broda. Na snimci ne ne vide nikakva oštećenja trupa te sa dvije vatrogasne pumpe prelazimo na ispumpavanje mora iz strojarnice broda. Radimo sa dvije crpke, jedna na ‘B’ cijev, a druga na ‘C’ cijev – navode.

Nakon ispumpavanja mora iz utrobe broda, kako kažu, oprezno su pristupili samom procesu odsukavanja broda sa stijena.

-Nakon što je brod uspješno odsukan, uzimamo ga u tegalj te ga 16:30 uspješno vezivamo za rivu u luci Brna. Sada bi brod prema nalogu Lučke kapetanije trebala preuzeti državna tvrtka ‘Plovput’, koja će organizirati vađenje broda, čuvanje broda, i sami postupak prodaje broda putem dražbe. Do preuzimanja broda svakodnevno će članovi DVD-a Smokvica vršiti obilazak broda i po potrebi ispumpavati more – ističu.

Foto DVD Smokvica

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist