Županija

OPĆINA SMOKVICA O NASUKANOM BRODU ‘Vlasnik je zasad nepoznat. Vjerojatno će biti prodan na dražbi’

OPĆINA SMOKVICA O NASUKANOM BRODU 'Vlasnik je zasad nepoznat. Vjerojatno će biti prodan na dražbi'

Općina Smokvica oglasila se na službenom Facebook profilu o nasukavanju željeznog broda nedaleko od uvale Brna, a zbog, kako kažu, ‘povećanog interesa javnosti i raznih dezinformacija koje kolaju’.

Navode kako je prva dojava o nasukanom brodu stigla posljednjeg dana prošle godine, 31. prosinca. Na teren su izašle sve žurne službe, policija, pomorska policija, kapetanija i DVD Smokvica. Utvrđeno je da je brod napušten, nasukan na lokaciji ‘Bili rat’. U njemu je pronađena odjeća i priručni pojasevi za spašavanje za više osoba.

-Kompletna strojarnica je puna mora. Trenutno ne postoji opasnost od onečišćenja mora, ali je vatrogasni brod DVD-a Smokvica ‘Sv. Stjepan’ s branama za sprječavanje onečišćenja stavljen u pripravnost. Brod je bio registriran u Turskoj, ali je prodan i brisan iz Turskog registra brodova. Zadnja pozicija broda koja se je mogla utvrditi preko sustava praćenja brodova je kraj Peloponeza u Grčkoj. Od tada se brodu gubi svaki trag. Sve nadležne službe su aktivirane i trenutno traju pripreme za odsukavanje i tegljenje broda, a kako je za sada nepoznat vlasnik, vjerojatno će brod biti prodan na dražbi u organizaciji Republike Hrvatske. Čim budemo imali više informacija, iste će biti objavljene – navode iz Općine Smokvica. Foto: Općina Smokvica

OPĆINA SMOKVICA O NASUKANOM BRODU 'Vlasnik je zasad nepoznat. Vjerojatno će biti prodan na dražbi'

 

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist