Županija

OPĆINA SMOKVICA O NASUKANOM BRODU ‘Vlasnik je zasad nepoznat. Vjerojatno će biti prodan na dražbi’

nasukani brod korcula foto opcina smokvica 1

Općina Smokvica oglasila se na službenom Facebook profilu o nasukavanju željeznog broda nedaleko od uvale Brna, a zbog, kako kažu, ‘povećanog interesa javnosti i raznih dezinformacija koje kolaju’.

Navode kako je prva dojava o nasukanom brodu stigla posljednjeg dana prošle godine, 31. prosinca. Na teren su izašle sve žurne službe, policija, pomorska policija, kapetanija i DVD Smokvica. Utvrđeno je da je brod napušten, nasukan na lokaciji ‘Bili rat’. U njemu je pronađena odjeća i priručni pojasevi za spašavanje za više osoba.

-Kompletna strojarnica je puna mora. Trenutno ne postoji opasnost od onečišćenja mora, ali je vatrogasni brod DVD-a Smokvica ‘Sv. Stjepan’ s branama za sprječavanje onečišćenja stavljen u pripravnost. Brod je bio registriran u Turskoj, ali je prodan i brisan iz Turskog registra brodova. Zadnja pozicija broda koja se je mogla utvrditi preko sustava praćenja brodova je kraj Peloponeza u Grčkoj. Od tada se brodu gubi svaki trag. Sve nadležne službe su aktivirane i trenutno traju pripreme za odsukavanje i tegljenje broda, a kako je za sada nepoznat vlasnik, vjerojatno će brod biti prodan na dražbi u organizaciji Republike Hrvatske. Čim budemo imali više informacija, iste će biti objavljene – navode iz Općine Smokvica. Foto: Općina Smokvica

opcina smokvica

 

Pročitajte još

ŠOBER O KONKURENCIJI NA AERODROMU Prioritet će nam biti očuvanje stalnih radnih mjesta!

Dulist

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist