Aktualno

Uspješna Europska noć istraživača u Dubrovniku: Nauka pod zvijezdama privukla brojne posjetitelje

noc istrazivaca 18

Europska noć istraživača 2024. uspješno je održana u Dubrovniku, privukavši više od 500 posjetitelja, koji su ispred Studentskog doma mali priliku eksperimentirati, upoznati se s radom znanstvenika sa svih sastavnica Sveučilišta te naučiti više o praktičnim primjenama i utjecaju znanosti na naš svakodnevni život. Grad je na jednu noć postao živo središte znanstvenih eksperimenata, radionica i prezentacija, usmjerenih na približavanje znanosti svim generacijama, a posebno djeci i mladima.

Posjetitelji su imali priliku istraživati svemir kroz promatranje zviježđa, učiti o morskim organizmima i problemu otpada u moru, kao i sudjelovati u radionicama posvećenima klimatskim promjenama i njihovom utjecaju na biljni svijet. Jedna od zanimljivijih aktivnosti bila je i radionica o prepoznavanju kvalitete maslinovog ulja, kao i izrada vlastitog jelovnika zdrave prehrane.

Ljubitelji tehnologije istraživali su svijet holograma i vizualizacija, dok su znatiželjnici mogli sudjelovati u kvizu s povijesnim temama. Poseban naglasak stavljen je i na praktične savjete o štednji energije te osnovama poduzetništva i financijske pismenosti.

Banner 300x250 DU 1

Ovaj jedinstveni događaj nije se održao samo u Dubrovniku, već i u drugim gradovima poput Rijeke, Pule, Zadra i Splita, koji su također privukli brojne znatiželjnike. Ukupno više od 20.000 posjetitelja sudjelovalo je u preko 140 različitih aktivnosti diljem Hrvatske.

Pročitajte još

(FOTOGALERIJA) Terasa Revelina pretvorena u središte sporta i plesa na #BeActive Nightu

Dulist

ĐIR PO LAPADU Idealan dan za kupanje i šetnju uz more

Dulist.hr

UPRAVA ZRAČNE LUKE O HOLDINGU I PRIVATIZACIJI Nismo pozvani komentirati ni nadležni odlučivati!

Dulist