Koronavirus u Hrvatskoj

Gradonačelnik Franković: Budimo odgovorni radi najugroženijih skupina

Gradonačelnik Franković: Budimo odgovorni radi najugroženijih skupina

U Dubrovniku je ovog četvrtka potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o 54-godišnjoj zaposlenici Zračne luke Dubrovnik, za koju se još ne zna kako se zarazila. Nije, naime, radila na čišćenju zrakoplova, koji je 10. ožujka iz Rima sletio u Dubrovnik.

Na temu koronavirusa izjave za medije u 13 sati ispred zgrade gradske uprave dat će dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Izjavu možete pratiti uživo ovdje i na našoj Facebook stranici.

-Radi sprječavanja širenja virusa ne možemo nekontrolirano puštati stvari da se događaju, počevši od dostave hrane potrebitima. Crveni križ je tijelo koje će im dostavljati hranu. Ako netko želi pomoći, treba kontaktirati Crveni križ – rekao je gradonačelnik.

-Komunalni redari krenuli su s obilaskom terena i pojedini lokali su ipak radili. Bit će im izrečene kazne – rekao je dalje te po potrebi biti pozvani sanitarni inspektori.

-Pozivam još jednom sve sugrađane da budemo odgovorni, ne samo zbog nas nego zbog najugroženijih skupina, koje ima veću smrntost nego mlađi – rekao je Franković.

Libertas će smanjiti vozni red određenih linija. Pozvao je sve koji ne moraju izlaziti, neka ostanu kod kuće.

-Lucijan Vukelić je jučer interventno pustio 84 milijuna kuna Općoj bolnici Dubrovnik. Grad je stavio na raspolaganje svoje financijske resurse, a spremna je uskočiti cijela građevinska operativa za uređenje šestog kata bolnice. Za sad nisu potrebne intervencije DPDS-a i Zaklade Blaga djela, uključit će se kad to bude potrebno – rekao je.

Zašto ljudi rade na gradilištima, bilo je pitanje novinara.

-Sva su gradilišta u funkciji u cijeloj Hrvatskoj i za sad na otvorenom prostoru nema ugroze. Ako budu daljnje restrikcije, gradilišta će se zatvoriti – ističe gradonačelnik.

Uzorke testiranih u Zagreb voze vatrogasci, rekao je Stjepko Krilanović, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Dubrovnika.

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist