Politika

UNATOČ MANJIM POTEŠKOĆAMA Lapadska obala gotova do studenog 2023.

Radovi na rekonstrukciji Lapadske obale trebali bi biti gotovi u studenom 2023. godine. Rekao je to gradonačelnik Mato Franković na sjednici Gradskog vijeća odgovarajući na pitanje vijećnika SDP-a Ivana Tropana.

Rekao je kako je kod ovog projekta bilo više problema, prije svega pravnih.

-Njih smo, nadam se, konačno i riješili. Postigli smo suglasje s Ministarstvom i gospodinom Pašalićem. Osigurat ćemo parking mjesta u okviru njegove koncesije – rekao je.

Istaknuo je i kako su postojali određeni tehnički problemi te se stroj za pilote u više navrata pokvario, a nosi se očekuje pred kraj mjeseca. Osvrnuo se i na postavljanje betonskih zavjesa.

-Prilikom postavljanja prve betonske zavjese, ona je odmah zapela na početku mulja te se vidjelo da to nije dobro rješenje. Dodatnom analizom, pronašlo se drugo rješenje u betonskim zavjesama, ali manjih dimenzija – rekao je te najavio njihovo postavljanje u ovom tjednu. Istaknuo je kako krajnji rok za završetak radova ničim nije ugrožen.

Vijećnika Tropana zanimala je i sanacija Ulice dr. Vladka Mačeka, o čemu je nedavno pisao i DuList. Njena rekonstrukcija do danas nije počela zbog pandemije, odnosno smanjenih sredstava gradskog proračuna. Prema riječima gradonačelnika, sa sanacijom bi se trebalo početi u listopadu ove godine.

 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA IZ LISINSKOG] Plenković: Tuđmanova politička ostavština je sve što danas živimo

Dulist

Vlahu Kljunku novi mandat na čelu Linđa

Dulist

Franković gorljivo brani Vlahušića: Imao je sjajnih ideja. Ima ih i danas!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija