Politika

O OTVARANJU MILKA Gradonačelnik najavio sankcije zbog vulgarnog performansa na javnoj površini

O OTVARANJU MILKA Gradonačelnik najavio sankcije zbog vulgarnog performansa na javnoj površini

Gradski vijećnik Mosta Maro Kristić smatra kako je ceremonija otvaranja gay bara Milk bila krajnje neprimjerena.S tim se složio i gradonačelnik Mato Franković.

Kristić je, naime, rekao kako otvaranje gay bara nije predmet spora već je to pitanje poduzetničke ideje i to ne spori.

-Dvojben je, čak i degutantan dio koji se odnosio na performans, odnosno izvođače koji su na neki način obilježili ceremoniju pogrdnim sadržajima, riječima i predstavom koja je bila neprimjerena, a odvijala se na nekoliko metara od škole, katedrale, crkve sv. Vlaha. To se odvijalo na javnoj površini. Je li korištena uz suglasnost Grada? – pitao je Kristić dodavši kako je ono što se događalo na javnoj površini krajnje neprihvatljivo te ga je zanimalo namjerava li grad to sankcionirati i na koji način.

Gradonačelnik je rekao kako je i sam nazočio otvaranju ovog bara u povijesnoj jezgri te istaknuo kako je to dobro za grad kao destinaciju izvrsnosti jer sve svjetske destinacije imaju gay barove i tu ne vidi ništa sporno. Naglasio je kako je na otvaranju bio oko pola sata, 40 minuta te je u to vrijeme sve bilo kulturno i primjereno. Međutim, dan kasnije dobio je, rekao je, niz primjedbi i videa.

Rekao je kako je performans bio neprimjeren te se njime zasjenila jedna ok priča.

-Unutar svog prostora mogu raditi što hoće, ali ne na javnoj površini. Bio je to vrlo vulgaran čin, koji je derogirao ono što je veliki broj naših sugrađana pozdravio kao pozitivnu stvar – rekao je te poručio kako jesmo grad koji poštuje, ali kako se na javnoj površini ne mogu izgovarati vulgarne riječi te takve stvari treba sankcionirati.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist