Kultura

Učenici OŠ Antuna Masle upoznali se s Držićevim bogatim književnim opusom

Dom Marina Držića započeo je s drugim ciklusom projekta ‘Gdje je tezoro? Komedija Skup – upoznavanje s opusom Marina Držića’ u kojem se učenicima viših razreda osnovnih škola kroz analizu i interpretaciju odabranih ulomaka približava djelo našeg Dubrovčanina i velikog hrvatskog komediografa Marina Držića.

Drugi ciklus projekta započeo je u OŠ Antuna Masle u Orašcu u 6.b i 7.b razredu. Radionice su izvodile izv. prof. dr. sc. Katja Bakija sa Sveučilišta u Dubrovniku i profesorica hrvatskog jezika Marija Konsuo.

Radionica je osmišljena i realizirana u svrhu približavanja života i djela Marina Držića mlađoj čitateljskoj publici, tj. učenicima viših razreda osnovnih škola i ujedno kao poticaj za čitanje i razvijanje čitateljskih kompetencija te kao prilika za upoznavanje Držićevog bogatog i raznorodnog književnog opusa.

Učenici šestih i sedmih razreda kroz interaktivnu nastavu i rad u grupama imaju priliku čitati i analizirati odabrane fragmente Držićeve komedije Skup preko kojih se ujedno i upoznaju s Držićevim svevremenskim idejama.

Radionicom se nastoji potaknuti stvaranje nove angažirane čitateljske publike, razviti svijest o književnoj vrijednosti djela Marina Držića i istovremeno afirmirati dubrovačku i hrvatsku književnu i kulturnu baštinu. Stoga je ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić kao poticaj za čitanje djela našeg velikog komediografa OŠ Antuna Masle darovao s primjercima cjelovitog strip izdanja Novele od Stanca.

Drugi ciklus projekta održat će se, osim u OŠ Antuna Masle – Orašac, i u OŠ Lapad te OŠ Marina Getaldića.

Pročitajte još

ANDRIJA IVANČAN ‘Naše ambicije su velike i ne krijemo ih – želimo biti najbolji ansambl u Hrvatskoj!’

Mia Njavro Banić

‘Lamento i Boogie’, skladba Gordana Tudora posvećena DSO-u i maestru Hutu

Dulist

POSVETA VELIKOM PULITIKI Otvorena dokumentarna izložba ‘Nije on kriv, on je slikar!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija