Kultura

Učenici OŠ Antuna Masle upoznali se s Držićevim bogatim književnim opusom

Učenici OŠ Antuna Masle upoznali se s Držićevim bogatim književnim opusom

Dom Marina Držića započeo je s drugim ciklusom projekta ‘Gdje je tezoro? Komedija Skup – upoznavanje s opusom Marina Držića’ u kojem se učenicima viših razreda osnovnih škola kroz analizu i interpretaciju odabranih ulomaka približava djelo našeg Dubrovčanina i velikog hrvatskog komediografa Marina Držića.

Drugi ciklus projekta započeo je u OŠ Antuna Masle u Orašcu u 6.b i 7.b razredu. Radionice su izvodile izv. prof. dr. sc. Katja Bakija sa Sveučilišta u Dubrovniku i profesorica hrvatskog jezika Marija Konsuo.

Radionica je osmišljena i realizirana u svrhu približavanja života i djela Marina Držića mlađoj čitateljskoj publici, tj. učenicima viših razreda osnovnih škola i ujedno kao poticaj za čitanje i razvijanje čitateljskih kompetencija te kao prilika za upoznavanje Držićevog bogatog i raznorodnog književnog opusa.

Učenici šestih i sedmih razreda kroz interaktivnu nastavu i rad u grupama imaju priliku čitati i analizirati odabrane fragmente Držićeve komedije Skup preko kojih se ujedno i upoznaju s Držićevim svevremenskim idejama.

Radionicom se nastoji potaknuti stvaranje nove angažirane čitateljske publike, razviti svijest o književnoj vrijednosti djela Marina Držića i istovremeno afirmirati dubrovačku i hrvatsku književnu i kulturnu baštinu. Stoga je ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić kao poticaj za čitanje djela našeg velikog komediografa OŠ Antuna Masle darovao s primjercima cjelovitog strip izdanja Novele od Stanca.

Drugi ciklus projekta održat će se, osim u OŠ Antuna Masle – Orašac, i u OŠ Lapad te OŠ Marina Getaldića.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist