Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji i danas 163 novooboljela, od toga 64 iz Dubrovnika

U županiji i danas 163 novooboljela, od toga 64 iz Dubrovnika

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 163 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o 76 osoba muškog spola i 87 osoba ženskog spola; 64 Dubrovnika, 26 iz Metkovića, 17 iz Župe dubrovačke, 12 iz Ploča, sedam iz Blata i Opuzena, šest iz Konavala i Vela Luke, četiri iz Dubrovačkog Primorja i Orebića, tri iz Trpnja, po dvije osobe s Mljeta i iz Stona te po jedna osoba iz Kule Norinske, Lumbarde i Zažablja.

Oporavile su se 94 osobe: 42 iz Dubrovnika, 14 iz Metkovića, 12 iz Ploča, osam iz Župe dubrovačke, šest iz Konavala, četiri iz Orebića, po dvije iz Kule Norinske i Vele Luke te po jedna osoba iz Blata, Dubrovačkog Primorja, Korčule i Opuzena.

U posljednja 24 sata obrađeno je 627 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 151 398 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 27 osoba pozitivnih na koronavirus. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri pacijenta na respiratoru.

U samoizolaciji je 1298 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 967 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist