Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 88 osoba pozitivno na COVID-19, najviše iz Dubrovnika

U županiji 88 osoba pozitivno na COVID-19, najviše iz Dubrovnika

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 88 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o 37 osoba muškog spola i 51 osobi ženskog spola: 45 iz Dubrovnika, 18 iz Metkovića, sedam iz Ploča, pet iz Župe dubrovačke, četiri iz Opuzena, dvije iz Korčule i Slivnog te jednoj iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Kule Norinske, Orebića i Trpnja.

Izliječene su 44 osobe: 16 iz Dubrovnika, sedam iz Konavala, četiri iz Ploča, tri iz Orebića i Vele Luke, dvije iz Kule Norinske i Župe dubrovačke te jedna iz Blata, Korčule, Lumbarde, Metkovića, Opuzena, Smokvice i Stona.

U posljednja 24 sata obrađeno je 466 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 148 618 uzoraka.
U OB Dubrovnik hospitalizirano je 25 osoba pozitivnih na koronavirus, a pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.
U samoizolaciji je 1086 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđen je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 964 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist