Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 42 nova slučaja, oporavile se 63 osobe

U županiji 42 nova slučaja, oporavile se 63 osobe

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 42 nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o 19 osoba iz Dubrovnika, 7 iz Župe dubrovačke, po 5 iz Konavala i Metkovića, 2 iz Korčule te po 1 osoba iz Kule Norinske, Orebića, Ploča i Slivnog. Oporavile su se 63 osobe: 24 iz Dubrovnika, 10 iz Konavala, 9 iz Metkovića, 8 iz Župe dubrovačke, 4 iz Orebića, po 2 osobe iz Ploča i Stona, te po 1 osoba iz Blata, Korčule, Kule Norinske i Pojezerja.

U posljednja 24 sata obrađeno je 218 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 236 230 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 14 osoba pozitivnih na koronavirus, jedan pacijent je na intenzivnoj skrbi te je na respiratoru.

U samoizolaciji je 281 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1014 slučajeva kršenja te mjere.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist