Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 38 novooboljelih od Covida-19, 27 osoba je iz Dubrovnika

U županiji 38 novooboljelih od Covida-19, 27 osoba je iz Dubrovnika

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 19 je utvrđeno brzim antigenskim testom. Radi se o 27 osoba iz Dubrovnika, pet iz Župe dubrovačke, tri iz Konavala, po jednoj iz Dubrovačkog primorja i Opuzena te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije. Ukupno su zaražene 22 osobe muškog spola i 16 osoba ženskog spola, a za njih 25 je utvrđena epidemiološka veza. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 20 osoba pozitivnih na koronavirus. Jedan pacijenat zahtijeva intenzivnu skrb i na invazivnoj je ventilaciji.
Oporavila se 21 osoba: 12 iz Dubrovnika, tri iz Konavala, po dvije iz Metkovića i Župe dubrovačke te po jedna iz Dubrovačkog primorja i Kule Norinske. U posljednja 24 sata obrađeno je 216 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 38 550 uzoraka.
U samoizolaciji su 724 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja mjere samoizolacije (svih šest na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 280 slučajeva kršenja samoizolacije (150 na graničnim prijelazima).
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist