Grad

U TIJEKU ZAVRŠNI RADOVI NA EX HOTELU STADION Javna površina u srcu Dubrovnika postala prostorom za pješake

U TIJEKU ZAVRŠNI RADOVI NA EX HOTELU STADION Javna površina u srcu Dubrovnika postala prostorom za pješake

Vidjeli ste projekt rekonstrukcije Jugovog bazena, uređen za građane Grada Dubrovnika. Obećali smo potpunu rekonstrukciju bazena i dijela uredskih prostorija, kao i budućeg Muzeja vaterpola i plivačkih sportova. Onaj dio koji još nije završen i koji će se raditi u drugoj fazi je uređenje hostela – rekao je u srijedu gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković prilikom obilaska završnih radova rekonstrukcije zgrade bazena u Gružu, poznatije i pod imenom ex Hotel Stadion.

Naime, kako je naveo, sve što je napravljeno, odrađeno je planski te će se objekt na upravljanje u budućnosti prepustiti Dubrovačkoj baštini, tvrtki u vlasništvu Grada Dubrovnika. Zgrada će se dovest u visoki roh-bau te prilagoditi onim mjerilima i standardima kakvi se danas i očekuju, poručio je.

– Oduvijek je Jugov bazen imao okosnicu, to je onaj dio kojim se koriste sportski klubovi te onaj komercijalni. Taj drugi je završen što se tiče postavljanja svih potrebnih instalacija. Sada je potrebno ono uređenje, privođenje svrsi u komercijalne svrhe, a to je hostelskog tipa – iznio je.

O samom projektu s novinarima je nekoliko riječi podijelila i projektantica Vanda Ivanković Kontić.

– Koncept rekonstrukcije je bio vraćanje ugleda staroj, vrijednoj zgradi iz razdoblja moderne arhitekture autora Lovra Perkovića te uređenja okolnog javnog prostora i njegovo vraćanje pješacima. Prema tome se uredilo pročelje, unutarnji javni prostori muzeja i oni kojeg koriste svi klubovi. Tako je javna površina u srcu Dubrovnika umjesto parkinga postala prostor za pješake – kazala je Ivanković Kontić.

Podsjetimo, rekonstrukcija ex-hotela Stadion započeta je u rujnu 2019. godine te je ukupna vrijednost investicije 18.3 milijuna kuna. Izvođač radova je tvrtka Texo Molior d.o.o., za nadzor je odgovoran Bastion inženjering d.o.o., dok je projektant Tlo Studio d.o.o. Dubrovnik.

Ovom prilikom gradonačelnik Franković osvrnuo se na izbornu utrku, odnosno kako je na press konferenciji ranije danas naveo, na iskorištavanje malodobne djece za političke svrhe. Naime, kako je objasnio majka djeteta Ljerka Tikvica za kojeg je zaprimljena obavijest o ispisu iz DV Dubrovnik zbog duga od 431 kuna, na listi je platforme Dubrovnik – naš Grad za Gradsko vijeće te je sama ispisala dijete.

– Žao mi je što HNS iskoristio osobu za potrebe politički negativne kampanje. Kad na listi imate ljude poput ‘hey Miho’ koji ima sat od 300 tisuća kuna i donira kampanju Andra Vlahušića s 20 tisuća kuna te Natašu Gabričević koja donira kampanju s 20 tisuća kuna, zar vam ne zvuči čudno da oni nisu pomogli osobi koja je s njima na listi i koja ima financijski problem – iznio je.

Unatoč ovom potezu, napomenuo je, Tikvica je do sada imala podršku i imat će podršku Grada Dubrovnika.

– Da se kojim slučajem ona obratila Gradu Dubrovniku, Grad bi joj kao i uvijek do sada pomogao. Ne samo gospođi Tikvici, nego i svima ostalima kojima pomaže. DV Dubrovnik imaju potraživanja viša od pola milijuna kuna. Pojedini roditelji duguju pet-šest i više tisuća kuna, ali sva ta djeca idu u vrtić. Prezirem da netko na ovakav način pokušava izmanipulirati javnost – zaključio je.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović