Aktualno

Milan Mustać: ‘Dječji vrtići nisu niti će i jedno dijete ispisati zbog duga’

Milan Mustać: 'Dječji vrtići nisu niti će i jedno dijete ispisati zbog duga'

Zbog informacije koje se navode u medijskom prostoru, a vezano za postupanje Dječjih vrtića Dubrovnik u slučaju kada roditelji ne podmiruju dugovanja prema Vrtiću, dužni smo reagirati i odmah naglasiti kako unatoč ukupnim dugovanjima u iznosu od 474.000,00 kuna prema DV Dubrovnik, Dječji vrtići nisu niti će i jedno dijete ispisati zbog toga – naglasila je u priopćenju za medije ravnateljica Boja Milan Mustać, a koje je na našu adresu stiglo nakon što smo je kontaktirali da se očituje o čitavom slučaju.

Naime, Hrvatska Udruga Korisnika Parkirališnih Usluga na svojoj Facebook stranici objavila je dokument, odnosno Obavijest o ispisu temeljem koje je zbog nepodmirenog duga od 431,84 kuna, a nakon opomene, dijete naših sugrađana ispisano iz dječjeg vrtića u sastavu ustanove Dječji vrtići Dubrovnik.

– Kao šlag na kraju, još prijete majci sudskom naplatom ovog duga! Sram vas ravnateljice Mustać bilo, sram vas sve bilo koji dopuštate kriminal i okrećete glavu na ovakve gadarije! Ne znamo cijelu financijsku pozadinu priče, ali izbaciti dijete na ulicu zbog 431,84 kune, kako mi to percipiramo, može samo bezosjećajni uhljeb bez trunke ljudske empatije! – dodali su iz udruge.

Na upit DuList, Milan Mustać poručila je kako su uvijek imali razumijevanja za roditelje, ali ponekad im se zna dogoditi da roditelji ignoriraju njihove opomene te su na takav način ponašanja kao ustanova obavezni reagirati.

U priopćenju pak je napomenula kako su knjigovodstveno dužni obavijestiti roditelje o njihovom dugu prema Ustanovi Dječji vrtići Dubrovnik, a s roditeljima uvijek njeguju partnerski odnos i imaju puno razumijevanje za potrebe svih njihovih korisnika.

– Štoviše, Dječji vrtići Dubrovnik i Grad Dubrovnik itekako su pokazali empatiju u proteklom vremenu kada se korisnicima, za vrijeme posebne organizacije rada u pandemiji, od 01. travnja do 30. lipnja 2020. godine, vrtić nije naplaćivao. Također, cenzusom kojeg je ustanovio Grad Dubrovnik roditelji od pune vrtićke cijene, koja iznosi 1.765 kuna mjesečno sada, ovisno o visini dohotka, plaćaju od 0 do 550 kuna mjesečno, dok se za drugo dijete cijena smanjuje za pola, a za treće se vrtić uopće ne plaća. Isto tako cijena vrtića se umanjuje i po nekim drugim osnovama poput za djecu čiji je roditelj osoba s invaliditetom, samohranih roditelja, korisnika prava na stalnu pomoć, za djecu s teškoćama u razvoju – izneseno je u obraćanju ravnateljice javnosti.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist