Aktualno

DIJETE ZBOG DUGA ISPISANO IZ VRTIĆA Milan Mustać: Uvijek se sve možemo dogovoriti, ali ponekad roditelji ignoriraju naše opomene

DIJETE ZBOG DUGA ISPISANO IZ VRTIĆA Milan Mustać: Uvijek se sve možemo dogovoriti, ali ponekad roditelji ignoriraju naše opomene

Usred korona krize, najgore financijske krize u Dubrovniku od Domovinskog rata, Dječji vrtići Dubrovnik IZBACUJU DIJETE NA ULICU zbog duga od PIŠLJIVIH 431,84 kuna! – napisali su u utorak na svojoj Facebook stranici iz Hrvatske Udruge Korisnika Parkirališnih Usluga.

Uz napis objavljen je i dokument, odnosno Obavijest o ispisu temeljem koje je zbog nepodmirenog duga od 431,84 kuna, a nakon opomene, dijete naših sugrađana ispisano iz dječjeg vrtića u sastavu ustanove Dječji vrtići Dubrovnik.

– Kao šlag na kraju, još prijete majci sudskom naplatom ovog duga! Sram vas ravnateljice Mustać bilo, sram vas sve bilo koji dopuštate kriminal i okrećete glavu na ovakve gadarije! Ne znamo cijelu financijsku pozadinu priče, ali izbaciti dijete na ulicu zbog 431,84 kune, kako mi to percipiramo, može samo bezosjećajni uhljeb bez trunke ljudske empatije! – dodali su.

Za objašnjenje o svemu priupitali smo ravnateljicu Boju Milan Mustać.

– Grad Dubrovnik i Dječji vrtići Dubrovnik uvijek su imali razumijevanja za roditelje. Uvijek se sve možemo dogovoriti, ali ponekad nam se zna dogoditi da roditelj ignorira naše opomene i mi smo dužni ponašati se prema Zaključku i Ugovoru kojeg su roditelji potpisali između Vrtića i roditelja. Zna se dogoditi, opet ponavljam, da roditelj ignorira naše opomene. Grad Dubrovnik i Dječji vrtići Dubrovnik su uvijek izlazili ususret roditeljima i teško mi je palo ovo pitanje. Naime, cjelokupan dug roditelja do 30. travnja iznosi 474 tisuće kuna i mi se ponašamo odgovorno prema dugu. Mogli smo okrenuti pilu nazad i pitati kako je moguće da roditelj duguje uslugu Vrtiću. Mi radimo sve po zakonu, dogovaramo se, imamo razumijevanja za roditelje. Prošle godine je Grad Dubrovnik omogućio tri mjeseca neplaćena, također doneseni su Zaključci za plaćanje u korist roditelja jer je situacija teška – poručila je Milan Mustać za DuList.

Na naše inzistiranje je li upoznata s eventualnim financijskim poteškoćama obitelji, odgovorila je:

– Mi želimo imati dobar kontakt s roditeljima i ako oni nama kažu da imaju problema, imamo i Zakladu Blaga djela koja izlazi ususret pa oni plate umjesto njih. Mi imamo 1750 djece, mali smo grad, svatko sve zna, stalo nam je do roditelja, ali roditelj ako mu je teško to mora reći. Sve se možemo dogovoriti, ali ako roditelj ignorira dug, onda je to nešto drugo. Ja ne bih govorila o toj obitelji, no ima roditelja koji ignoriraju svoj dug.

U očitovanju za medije pak je poručila kako Dječji vrtići nisu niti će i jedno dijete ispisati zbog duga.

– Naime, knjigovodstveno smo dužni obavijestiti roditelje o njihovom dugu prema Ustanovi Dječji vrtići Dubrovnik, a s roditeljima uvijek njegujemo partnerski odnos i imamo puno razumijevanje za potrebe svih naših korisnika – zaključila je.

Foto: Hrvatska Udruga Korisnika Parkirališnih Usluga

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist